Visszafordítás Visszafordítás

Rendszerszerszámok

Általános rész

Rend­szer­prés­szer­szá­mok az összes Viega présidomrendszerhez. Rend­szer­prés­szer­szá­mok a következőkből: présgép, préspofa, -gyűrű, -lánc és (csuklós) behúzópofa. Ezek a rend­szer­prés­szer­szá­mok speciálisan a Viega présidomrendszerek megmunkálásához lettek kifejlesztve és azokkal vannak összehangolva. Más gyártók rendszeréhez történő felhasználás esetén a Viega nem vállal felelősséget. A Viega présidomrendszerek működési biztonsága elsősorban az alkalmazott présszerszámok kifogástalan állapotától függ.

Jelölés
Gyártó, csőátmérő, ill. rendszernév

 • Több mutatása
  Megjegyzés
  A Viega rend­szer­prés­szer­szá­mok speciálisan a Viega présidomrendszerek megmunkálásához lettek kifejlesztve és azokkal vannak összehangolva. A Viega nem vizsgálja, hogy ezek a rend­szer­prés­szer­szá­mok más gyártók rendszereinek préseléséhez használhatók-​e. Különösen arra vonatkozóan nem nyilatkozunk, hogy ebben az esetben tartósan létrehozható-e tömör kötés. Az alkalmazásokkal, korlátozásokkal, valamint a nemzeti szabványokkal és irányelvekkel kapcsolatos részletes információk a kinyomtatott vagy a Viega weboldalán megtalálható termékinformációkban találhatók.

  Karbantartási tudnivalók
  A présgépek meghatározott nyomást állítanak elő a préseléshez.
  Az ehhez szükséges üzembiztonság tömített hidraulikus rendszert feltételez, ahol az ilyen nagy mértékben megterhelt alkatrészek természetes kopása nem kerülhető el.
  Annak érekében, hogy a rendszerprésgépek üzembiztonsága és megbízhatósága tartósan biztosított legyen, feljogosított szervizpartner által rendszeresen karban kell tartani őket.
  A címeket lásd a használati utasításban vagy a Viega weblapon.
  Ez általában a Viega által megadott és felhatalmazott szervizekbe történő beküldés útján vagy helyi akciók alapján a szerviz által, a nagykereskedőnél történik.
  Nyomatékkal javasoljuk, hogy a présgépek karbantartásakor a préspofák, -gyűrűk, -láncok és a (csuklós) behúzópofák ellenőrzését is végeztessék el.
  Ilyenkor adott esetben kicserélik a kopóalkatrészeket, utánmunkálják a préskontúrokat és a préspofákat, majd átvizsgálják a préspofákat, -gyűrűket, -láncokat és a (csuklós) behúzópofákat.
  Kérjük, vegye komolyan a gondoskodásra vonatkozó kötelezettségét, és kövesse ezeket a karbantartási tudnivalókat!
  Általánosan érvényes: a biztonságot a karbantartás garantálja!
  Figyelmen kívül hagyása esetén nem vállalhatunk felelősséget a személyi sérülésekért!
  A Viega préspofák és (csuklós) behúzópofák 2012 óta kapnak egy karbantartási matricát, amely jelzi a következő javasolt karbantartási határidőt.
  A matrica színe évente változik a jobb megkülönböztetés érdekében. Az elvégzett karbantartás után a Viega szervizpartner új matricát ragaszt fel.


  Rendszerszerszámok  Szervizelési intervallumok
  Pressgun 6 Plus és Pressgun Picco 6 Plus: a Viega Tool Services applikáción keresztül bármikor lehívható vagy kijelzés 40 000 préselés után, biztonsági lekapcsolás további 2000 préselés után – legkésőbb azonban 4 év után – attól függően, hogy melyik következik be előbb.
  Pressgun 6 és Picco 6: kijelzés 30 000 préselés után, biztonsági lekapcsolás további 2000 préselés után – legkésőbb azonban 4 év után – attól függően, hogy melyik következik be előbb.
  Pressgun 6B: legkésőbb 2 évente.
  Pressgun 5: kijelzés 40 000 préselés után, biztonsági lekapcsolás további 2000 préselés után – legkésőbb azonban 4 év után – attól függően, hogy melyik következik be előbb.
  Pressgun Picco és Pressgun 4E és 4B: kijelzés 30 000 préselés után, biztonsági lekapcsolás további 2000 préselés után – legkésőbb azonban 4 év után – attól függően, hogy melyik következik be előbb.
  PT3-AH, Picco és PT3-H/EH típus: LED-​kijelzés 20 000 préselés után, biztonsági lekapcsolás további 2000 préselés után – de legkésőbb 4 év után attól függően, hogy melyik következik be hamarabb.
  2-es típus: legalább 2 évente.
  Viega akkumulátoros présgép (modellszám: 2478): legalább évente egyszer.
  Viega akkumulátoros présgép (modellszám: 2475): LED-​kijelzés 20 000 préselés után – legkésőbb azonban 4 év után – attól függően, hogy melyik következik be hamarabb.
  1-es típus: évente egyszer.

  Kompatibilitás
  Picco: préspofák és -gyűrűk Picco és Pressgun Picco, Picco 6 és Picco 6 Plus présgépekhez
  PT2: préspofák, -gyűrűk és -láncok 2-es típusú (PT2), PT3-H, PT3-AH, PT3-EH és Pressgun 4E, 4B és 5, 6B, 6 és 6 Plus présgépekhez
  P1 csuklós behúzópofa (cikkszám 622 657) Picco készülékhez: beleértve d32, ill. d35 és D¾ átmérőig
  Z1 csuklós behúzópofa (cikkszám 472 733) PT2-höz: beleértve d32, ill. d35 és D¾ átmérőig
  Z2 csuklós behúzópofa (cikkszám 472 740) PT2-höz: az összes felette lévő csőmérethez, beleértve d108,0, ill. D2 átmérőig
  Press Booster Z3 (cikkszám: 753 924) PT2-höz: Megapress XL présgyűrűk D2½, D3 és D4
  Egymás között kompatibilis préskontúrú fém présidomrendszerek áttekintése:
  Profipress
  Profipress G
  Profipress S
  Sanpress
  Sanpress Inox
  Sanpress Inox G
  Prestabo
  Temponox
  Easytop
  Gázszerelvények

  A változtatások és eltérések jogát fenntartjuk!
  Az aktuális befoglaló és beépítési méretek, valamint további műszaki adatok a Viega honlapján találhatók, és vásárlás előtt, ill. a tervezésnél, kivitelezésnél és használatkor ellenőrizendők. Termékeinket folyamatosan optimalizáljuk.

  Ez a termékleírás fontos információkat tartalmaz a termék, ill. rendszer kiválasztásához, a szereléshez és az üzembe helyezéshez, valamint a rendeltetésszerű használathoz, és amennyiben szükséges, a karbantartáshoz. Ezek, a termékekkel, azok tulajdonságaival és al­kal­ma­zás­tech­ni­ká­i­val kapcsolatos információk a jelenleg hatályos európai (pl. EN) és/vagy németországi (pl. DIN/DVGW) szabványokon alapulnak. A szöveg némely része az európai/németországi műszaki előírásokra utalhat. Egyéb országok számára, amennyiben ott megfelelő nemzeti követelmények nem érhetők el, ezeknek ajánlásként kell szolgálnia. Az ide vonatkozó nemzeti törvények, normák, előírások, szabványok, valamint egyéb műszaki előírások a jelen termékismertetőben lévő németországi/európai irányelvekkel szemben előnyben részesítendők: az itt ismertetett információk nem kötelező jellegűek más országok és régiók számára és csak támpontként szolgálnak.

Honlapunk sütiket használ ahhoz, hogy a használatot a lehető legkényelmesebbé tegye, a honlapot fejlessze és statisztikai adatokhoz jusson. A sütiket nem használjuk fel felhasználói profilok létrehozásához. További információkat Adatvédelmi nyilatkozatunkban találhat.