Smartpress ötrétegű műanyagcső présrendszer

A Viega Smartpress óriási előrelépést jelent az ivóvíz szerelésben.

A Viega Smartpress présidom magában egyesíti a sokéves know-howt, a bevált, kipróbált technológiát, valamint a korrózióálló és tartós anyagokat. Az eredmény egy innovatív csővezetékrendszer, amellyel a gyorsabb megmunkálás és a minimális nyomásveszteség révén biztonságos ivóvíz- és fűtésszerelések valósíthatók meg.

A Viega Smartpress egy igazi innováció a rugalmas lakáson belüli szerelés területén: minőségi, optimalizált nyomásveszteségű műanyag csővezeték-rendszer, amely a jól bevált rendkívül hosszú élettartamú nemesacél és vörösöntvény/szilíciumbronz anyagokon alapszik és egyáltalán nem igényel O-gyűrűt. Ezáltal elkerülhetők a magas nyomásveszteségek és végleg búcsút inthetünk a túlméretezéseknek, valamint a cső kalibrálásának. A Viega Smartpress nem csupán kiemelkedő minőséget nyújt, hanem magában egyesíti a fém csővezetékrendszerek és a műanyag rendszerek előnyeit: kiváló hidraulikai tulajdonságok és gyors, biztonságos és kényelmes szerelés.

 

Optimális áramlási tulajdonság

Minden Viega Smartpress présidom – 16 mm-től 63 mm-ig terjedő méretben – teljesen áramlásoptimalizált. Az O-gyűrűt tartalmazó támasztótestek miatti nagy keresztmetszet-szűkületek és a belső geometriában található élek már a múlt részét képezik. A szerelés így már a tervezés során optimalizálható és a csekélyebb anyagigényből eredő kisebb méretek révén pénz takarítható meg. A keskeny méretezésnek köszönhetően ezenkívül rövidebb kifolyási idők és még több tartalék biztosítható a fogyasztási csúcsokban.

Biztonságos szerelés O-gyűrű nélkül

A 16 mm-től 63 mm-ig terjedő méretben elérhető Viega Smartpress présidomok nem igényelnek O-gyűrűt. Ez valódi előnyt jelent a szerelésnél. Ezáltal ugyanis nincs szükség a költséges kalibrálásra. Az O-gyűrű véletlenszerű sérülése, a fokozott szennyeződés és a kisebb belső átmérő mind-mind olyan hátrányos tényezők, amelyek az O-gyűrű hiányában egyáltalán nem léteznek. A szerelés így gyorsan elvégezhető kézzel és tartósan biztonságos. Emellett a Viega Smartpress présidomok természetesen az eredeti SC-Contur-ral is rendelkeznek, amely azonnal és megbízhatóan fényt derít a véletlenszerűen préselés nélkül hagyott helyekre.

Érvek a Viega Smartpress mellett

  • könyökidomok, toldók és T-idomok nemesacélból, menetes idomok vörösöntvényből/szilíciumbronzból
  • áramlásoptimalizált belső geometria a túlméretezés elkerülése érdekében
  • korrózióálló présidomok a 16 mm-től 63 mm-ig terjedő méretekben
  • O-gyűrű nélküli csatlakozástechnika
  • nincs szükség kalibrálásra – akár 30 %-os időmegtakarítás
  • kompatibilis a Viega Pexfit Pro és a Viega Pexfit Fosta rendszer csöveivel
  • jó hajlítási tulajdonságok, magas töréssel szembeni ellenállóképességgel ötvözve
  • Viega Smartpress présgyűrűkkel történő préselés lehetséges
  • minden idom rendelkezik Viega SC-Contur-ral