Megapress G

A gázszereléseknél is véget vet a hegesztési munkáknak. Gáz esetén a biztonság elsődleges szempont. A vastagfalú acélcsövek éppen ezért főként az ipari gázszerelések területén a legelterjedtebbek és a Viega Megapress G idomokkal hidegen is préselhetők. Ezáltal nem csak megbízható, de a Viega Megapress G rendszernek köszönhetően rendkívül gazdaságos megoldást jelentenek.

 

Sokoldalúan használható - még a legmagasabb követelményeket is túlszárnyalja
Számos komponensével (ívek, karmantyúk, T-idomok, karimák, menetes átmenetek és csavarzatok) a Viega Megapress G rendszer ½ coltól 2 colig terjedő méretekben széles szerelési spektrumban alkalmazható. Ily módon a rendszer egyaránt alkalmas a DVGW G 260 munkalap szerinti föld- és cseppfolyós gázokhoz, valamint a DVGW-TRGI 2008, ill. TRF 2012 szerinti szerelésekhez. A rendszer alkalmas fűtőolajhoz, dízel üzemanyaghoz, sűrített levegő közegekhez, de alkalmas ipari rendszerekben történő használatra is. A Viega Megapress G rendszerkomponenseket fokozott termikus terhelhetőség jellemzi. Emellett 5 bar (MOP 5) értékű maximális üzemi nyomásig vannak jóváhagyva. Ideális előfeltételek a megbízható gázszerelésekhez.


Akar 60%-kal gyorsabb
A Megapress G nagy előnye: A ½ coltól 2 colig terjedő vastagfalú acélcsöveket ezentúl már nem szükséges hegeszteni, így a hegesztés valamennyi negatív hatása elmarad. Az egész már a tervezésnél kezdetét veszi. Tűzvédelmi óvintézkedésekre vagy tűzőrre egyáltalán nincs szükség. A Megapress G így főleg olyan épületek esetében válik vonzó megoldássá, ahol magasak a tűzterhelések és a tűzvédelmi követelmények. A hideg préstechnikával való munkavégzés előnye a szerelés során is megnyilvánul. Nincs többé gázpalack és nyílt láng. Csupán a már rendelkezésre álló présszerszámra van szükség, hogy oldhatatlan, húzásbiztos csőkötést létesítsen. A kötéstechnikát illetően a Megapress G akár 60%-kal gyorsabb szerelést biztosít a hegesztéssel szemben. A tűzvédelmet illetően pedig 100%-osan biztonságos.


Több, mint gáz
Az ipari gázszerelések jelentik a Megapress G fő alkalmazási területét. De ez a rendszer még ennél is többre képes. Fűtőolajjal és dízel üzemanyaggal üzemelő berendezések, valamint sűrített levegős rendszerek (25 mg/m³ értéknél nagyobb olajtartalmú közeggel) is szerelhetők a Megapress G rendszerrel. Teljesen mindegy, hogy a szerelés menetvágásra alkalmas vagy varrat nélküli és hegesztett csövekkel történik. Az alkalmazott cső lehet varratmentes, hegesztett, horganyzott, iparilag festett, epoxigyanta bevonatú vagy fekete. A DIN EN 10255, a DIN EN 10220/10216- 1 vagy a DIN EN 10220/10217-1 szabvány szerinti csövek egyaránt alkalmasasak a Megapress G idomokkal történő préselésre. 

 

 

  • Alkalmas a DVGW G 260 munkalap szerinti föld- és cseppfolyós gázokhoz, valamint fűtőolajjal és dízel üzemanyaggal üzemelő berendezésekhez
  • A kötéstechnikát illetően akár 60%-kal rövidebb szerelési idő realizálható a hegesztéssel szemben
  • A jelentős időmegtakarítás révén különösen gazdaságos
  • Abszolút tűzbiztos, mivel a hideg préstechnika alkalmazásakor sem láng, sem füstgáz nem keletkezik
  • Nincsenek további idő- és pénzbeli ráfordítások a tűzvédelmi óvintézkedésekkel kapcsolatosan
  • Viega SC-Contur által garantált biztonság
  • Összepréseli a vastagfalú acélcsöveket ½ coltól 2 colig terjedő névleges csatlakoztatási méretekben, függetlenül attól, hogy varrat nélküli, hegesztett, fekete, horganyzott vagy epoxigyanta bevonatú csövekről van szó