The contents of this page are also available in an other language. Do you want to change the language?

The contents of this page are also available in an other language. Do you want to change the language?

Country selection Country selection

The Squaire

UFO vagy tengeralattjáró? Egyik sem – Németország legnagyobb irodaépülete, a „The Squaire” (Frankfurt am Main) a Viega csúcstechnológiájával felszerelve. © Építész: JSK; Fotó: HG Esch Photography

Képgaléria

Tények

Objektum The Squaire
Hely Frankfurt am Main, Németország
Év 2011
Objektum típusa Új építésű
Terület 140000 m²
Alkalmazási terület Kereskedelem

Teljes leírás

Víz és hő „New Work City” számára

200 éve a nagy tengeri kikötők a kereskedelem, az áruforgalom és a jólét lüktető központjai voltak. A 19., majd később a 20. században a gazdasági élet a vasútvonalak és az autópályák mentén virágzott. Napjainkban a nagy nemzetközi repülőterek határozzák meg teljes régiók gazdasági fejlődését és városiasodását. A globális tudásközpontoknak ezeket a világszerte kialakuló csomópontjait gyakran az „Aerotropole” névvel is illetik.

2011-ben közvetlenül a német „Frankfurt Airport” szomszédságában nyílt meg a „The Squaire”. Futurisztikus megjelenésével az épület az új évezred egyik építészeti mérföldköve. 140 000 m²-es bérelhető alapterületével az épület Németország legnagyobb irodaépülete (2015-ös állapot). „New Work City” a munkavégzés és az életvitel új modelljének a meghonosítására törekszik.

Legjobb ellátás a nap 24 órájában

Az emberek és az ötletek olvasztótégelyeként a The Squaire a munkavégzés és a kommunikáció szabad találkozóhelye, amely vezeték nélküli internet-hozzáférést és konferenciabeszélgetések lebonyolítására szolgáló tereket is kínál. A kreatív dolgozók számára természetesen ivóvizet és fűtést is biztosítani kell. Itt lépnek be a képbe az épületgépészet dél-vesztfáliai specialistái a Viegától.

A „The Squaire” megaprojekt felelősei az ivóvízszereléshez a Sanpress Inox csővezetékrendszert, a fűtőberendezésekhez pedig a Prestabo rendszert választották. A 660 méter hosszú, 9 emeletes épületkomplexum számos üzlete éjjel-nappal nyitva áll. Mindez a csővezetékek számára is folyamatos üzemet jelent. Ezt a nagy igénybevételt az 1.4521-es anyagból készült Sanpress-csövek gond nélkül elviselik. A titán és nióbium használatával stabilizált nemesacél csövek folyamatosan és tartósan biztosítják az ivóvíz minőségét.