The Squaire

UFO vagy tengeralattjáró? Egyik sem – Németország legnagyobb irodaépülete, a „The Squaire” (Frankfurt am Main) a Viega csúcstechnológiájával felszerelve. © Építész: JSK; Fotó: HG Esch Photography

Képgaléria

Tények

Objektum The Squaire
Hely Frankfurt am Main, Németország
Év 2011
Objektum típusa Új építésű
Terület 140000 m²
Alkalmazási terület Kereskedelem

Teljes leírás

Víz és hő „New Work City” számára

200 éve a nagy tengeri kikötők a kereskedelem, az áruforgalom és a jólét lüktető központjai voltak. A 19., majd később a 20. században a gazdasági élet a vasútvonalak és az autópályák mentén virágzott. Napjainkban a nagy nemzetközi repülőterek határozzák meg teljes régiók gazdasági fejlődését és városiasodását. A globális tudásközpontoknak ezeket a világszerte kialakuló csomópontjait gyakran az „Aerotropole” névvel is illetik.

2011-ben közvetlenül a német „Frankfurt Airport” szomszédságában nyílt meg a „The Squaire”. Futurisztikus megjelenésével az épület az új évezred egyik építészeti mérföldköve. 140 000 m²-es bérelhető alapterületével az épület Németország legnagyobb irodaépülete (2015-ös állapot). „New Work City” a munkavégzés és az életvitel új modelljének a meghonosítására törekszik.

Legjobb ellátás a nap 24 órájában

Az emberek és az ötletek olvasztótégelyeként a The Squaire a munkavégzés és a kommunikáció szabad találkozóhelye, amely vezeték nélküli internet-hozzáférést és konferenciabeszélgetések lebonyolítására szolgáló tereket is kínál. A kreatív dolgozók számára természetesen ivóvizet és fűtést is biztosítani kell. Itt lépnek be a képbe az épületgépészet dél-vesztfáliai specialistái a Viegától.

A „The Squaire” megaprojekt felelősei az ivóvízszereléshez a Sanpress Inox csővezetékrendszert, a fűtőberendezésekhez pedig a Prestabo rendszert választották. A 660 méter hosszú, 9 emeletes épületkomplexum számos üzlete éjjel-nappal nyitva áll. Mindez a csővezetékek számára is folyamatos üzemet jelent. Ezt a nagy igénybevételt az 1.4521-es anyagból készült Sanpress-csövek gond nélkül elviselik. A titán és nióbium használatával stabilizált nemesacél csövek folyamatosan és tartósan biztosítják az ivóvíz minőségét.