Szabadság-szobor

Az Egyesült Államok jelképévé vált Szabadság-szobrot magas biztonsági szabványok szerint védik. Az oltóvízhálózat vezetékeinél a felújítók választása a Viega Profipress (US szabványnak megfelelő) vörösréz csővezetékrendszerére esett.

Képgaléria

Tények

Objektum Szabadság-szobor
Hely New York, Egyesült Államok
Év 2007
Objektum típusa Felújítás
Alkalmazási terület Középületek

Teljes leírás

Szabadság-szobor – a Profipress által védve

Ez a bájos hölgy világszerte ismert – mint a szabadság és a „boldogságkeresés” szimbóluma. A talapzattal együtt közel 100 méter magas „Lady Liberty”, a Szabadság-szobor igen impozáns építmény, és természetesen New York egyik legkedveltebb látványossága is egyben. Évente több millió „hódoló” látogat el a Jersey City és Manhattan között fekvő Upper Bay kis Szabadság-szigetére. A napi több ezer látogatóból azonban csak 240 „kiválasztott” élvezheti a Szabadság-szobor koronájából nyíló panorámát. Ők azok, akik már hónapokkal előre lefoglalták maguknak a „koronajegyeket”.

Tűzvédelem

A szobor szűk belső terében a látogatók biztonsága természetes módon magas prioritást élvez. Egy átfogó felújítás keretében a felelősök új tűzvédelmi koncepciót alakítottak ki. A koncepció újdonsága a rendkívül érzékeny füstjelző rendszer volt: a komplex szellőzőrendszer a legkisebb füstmennyiségeket is a tűzjelző érzékelőihez vezeti. Ez ennek köszönhetően korábban vált ki tűzriadót – ami tovább fokozza a Szabadság-szobor látogatóinak védelmét.

A Profipress oltalma alatt biztonságban

Az oltóvízhálózat vezetékeinél a felújítók választása a Profipress (US szabványnak megfelelő) hosszú élettartamú és gazdaságos vörösréz csővezetékrendszerére esett. Észak-Amerikában a teljes rendszer UL-minősítésű, ami tulajdonképpen a német VdS-jelölésnek felel meg.