Visszafordítás Visszafordítás

Pentagon

45 km hosszú ellátóvezeték a világ legnagyobb irodaépületében, a Pentagonban, a Potomac folyó partján, az Egyesült Államok fővárosában.

„Made in Germany” a Pentagonban

Így stílusos: a világ legerősebb haderejét a világ „leghatalmasabb” irodaépületéből irányítják. Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma 1943 óta a Pentagonban székel. Az ötszögű épület Washingtonban, a Potomac folyó partján található. Korábban az akkori hadügyminisztérium különböző irodái kevésbé hatékonyan, az egész városban szétszórva helyezkedtek el. A Pentagon (=„ötszög”) öt külső homlokzata egyenként 280 méter hosszú. A 28 km-nyi folyosó számos, összesen több mint 344 000 négyzetméter alapterületű irodát köt össze. Az épület egy pontjáról egy tetszőleges másik pontjára rendkívül hatékonyan, maximum nyolc percen belül el lehet jutni.

A Profipress sikere

Egy ekkora épület generálfelújítása hatalmas időbeli és pénzügyi méreteket ölthet. A Pentagont 1994 és 2011 között 5,3 milliárd dollár költséggel alapjaiban megújították. A presztízsértékű épületkomplexumnál természetesen kiemelt figyelmet kapott a minőség és a gazdaságosság. Alapos vizsgálatok után az ivóvíz- és fűtési rendszerek felelősei a Profipress (US szabványnak megfelelő) hosszú élettartamú és gazdaságos vörösréz csővezetékrendszere mellett tették le a voksukat.

45 kilométer megbízható csővezeték

Marv Wheeler, a Southland Industries kivitelező vállalat munkatársa az amerikaiakra jellemző tömörséggel a hosszú élettartamon kívül még egy érvet hozott fel a Profipress mellett: „A préskötés-technika alkalmazásával a csőkötések a forrasztáshoz képest jelentősen gyorsabban és megbízhatóbban alakíthatók ki. A préselés alkalmazásával így a kivitelezési idő a felére csökkent.” Ez egy 45 km-es csővezetéknél igen jelentős érv. Az USA-ban a vörösréz csöveket hagyományosan forrasztják. A Profipress amerikai piacra való bevezetése óta egyre jobban teret hódít a „Made in Germany” hideg préskötés-technika.  

Objektum Pentagon
Hely Washington, D.C., Egyesült Államok
Év 2011
Objektum típusa Felújítás
Terület 344280 m2
Alkalmazási terület Középületek
Kivitelezés Southland Industries, Garden Grove, Kalifornia
Vissza
A honlap az optimális működés érdekében sütiket használ. Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy ezzel a gyakorlattal egyetért. További információkat itt találhat: Adatvédelmi nyilatkozat .