Visszafordítás Visszafordítás

Barangaroo International Towers

A Barangaroo International Towers (Sydney, Ausztrália) alkotja az ázsiai-csendes-óceáni térség egyik új gazdasági motorjának központját.

Viega vörösréz csővezetékrendszer Ausztrália új gazdasági központja számára

Sydney (Ausztrália) világhírű kikötőjének a szélén jött létre a három felhőkarcolóval rendelkező, az ázsiai-csendes-óceáni térség egyik jövőbeli gazdasági motorjának számító épületkomplexum.

A Barangaroo International Towers 49, 43 és 39 emeletes épületei új irányt mutatnak a fenntartható munkahelyek kialakítása terén. Az építési munkák 2016-os lezárása óta a Lend Lease ingatlankezelő vállalat által építtetett épületkomplexumban olyan neves bérlők telepedtek meg, mint a Westpac, a KPMG vagy a PwC. A három vezető kivitelező cég, az Axis, a Brown & Moodie és a Sydmecare a Viega Profipress (az ausztrál szabványnak megfelelő) présidom rendszerét használta fel.
 

A magas termelékenység és a magas minőség párosítása

A projekt a kivitelezéssel megbízott cégektől gyors, biztonságos és megbízható technológiát igényelt a kiterjedt csővezetékrendszerek beépítéséhez. „A forrasztásos illesztésről a Viega préskötéseire való áttérés fő oka az időmegtakarítás volt. Már csupán a gázpalackok egyik emeletről a másikra való szállítása is igen jelentős ráfordításokat igényelt volna” – mutatott rá Rob Elliot, az Axis Plumbing új-dél-walesi regionális vezetője. „A projekt megvalósítására szánt idő igen szűkre volt szabva. A Viega Profipress előnye az volt, hogy a vörösréz csővezeték rendszereket különösen gyorsan, rugalmasan és biztonságosan ki lehetett alakítani.”
 

Intelligens csőkötések

A használati melegvíz és hidegvíz vezetékeket, valamint a gázellátó vezetékeket mindhárom toronyban a Viega Profipress rendszerének vörösréz idomaival készítették. A Viega ezen túlmenően helyszíni műszaki támogatást és oktatást is biztosított.

„A Viega termékek leginnovatívabb jellemzője a szabadalmaztatott SC-Contur (biztonsági kontúr), melynek köszönhetően a véletlenül kifelejtett préseléseket már a rendszer feltöltése vagy a tömörség-ellenőrzés során észre lehet venni”, magyarázta Rob Elliot. „A helyszíni biztonsági előny, valamint a szerelés egyszerűsége, gyorsasága és minősége pedig már csak a hab a tortán.”

A Brown & Moodie is a Viega termékeinek minőségébe vetette a bizalmát. „Az SC-Contur (biztonsági kontúr) használatával a véletlenül össze nem préselt kötések azonnal felismerhetők", nyilatkozta Quentin Brown, a Brown & Moodie projektvezetője. „A préskötés-technikának köszönhetően nem kellett semmilyen, nyílt lánggal végzett munkavégzéshez szükséges engedélyt sem beszereznünk. Emellett első osztályú műszaki támogatást és oktatást kaptunk a Viega helyi képviselőitől.” 

Objektum Barangaroo International Towers
Hely Sydney, NSW, Ausztrália
Év 2016
Objektum típusa Új építésű
Alkalmazási terület Kereskedelem
Kivitelezés Axis Plumbing, Brown & Moodie, Sydmecare
Vissza
A honlap az optimális működés érdekében sütiket használ. Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy ezzel a gyakorlattal egyetért. További információkat itt találhat: Adatvédelmi nyilatkozat .