Viega Smartpress

Általános rész

Viega Smartpress

Áramlástechnikailag optimalizált présidomrendszer többrétegű műanyag csővezetékekhez ivóvízvezeték- és fűtésszereléshez. DVGW W 534 munkalap szerint bevizsgálva.

Présidomok
Biztonságos és gyors megmunkálás a csővezetékek kalibrálása nélkül az O-​gyűrű nélküli idomokkal minden méretben. Kedvező alaki ellenállások, áramlási keresztmetszetek, kis keresztmetszet-​szűkület minimális nyomáseséssel. Ezek alacsony keresztmetszetek alkalmazását eredményezik az ivóvízellátásban és a vezeték-űrtartalmát csökkentik.
SC‑Contur
Minden méret SC‑Contur-ral (biztonsági kontúrral) rendelkezik– a szereléskor véletlenül nem összepréselt kötések láthatóvá válnak a rendszer feltöltésekor.
Vízzel végzett tömörség-​ellenőrzésnél a Viega a 0,1 MPa–0,65 MPa nyomástartományban, gázokkal végzett száraz tömörség-​ellenőrzésnél pedig a 22 hPa–0,3 MPa nyomástartományban garantálja a nem összepréselt kötések felismerését.

Jelölés
Zöld pont a préscsatlakozáson

Csövek
Alaktartó többrétegű műanyagcsövek d16‑63 mérettartományban különböző kivitelben: magában, védőcsőben és előszigetelten a gyorsabb és egyszerűbb szerelés érdekében

Méretek/anyag:
d16‑63
könyökök, T-​idomok és toldók 1.4401 anyagszámú nemesacélból
présidomok menetes csatlakozással és szűkítő idomok CC 499K vörösöntvényből

d16‑25
könyökök, T-​idomok, toldók és osztók PPSU műanyagból csak ivóvíz- és fűtésszereléshez

Alkalmazási területek
Ivóvíz
Fűtés
Földgáz/folyékony gáz

Az említett alkalmazási területektől eltérő használatot az anyagokra vonatkozóan egyeztetni kell a Viega Service Centerrel.

Üzemi feltételek
Ivóvízvezeték szerelések
  • Üzemi hőmérséklet max. 70 °C
  • Üzemi nyomás max. 1,0 MPa
Fűtésszerelések
  • Üzemi hőmérséklet max. 8°C
  • Üzemi nyomás max. 1,0 MPa
Kevert szerelések a folyásiránytól függetlenül megengedettek.

Megjegyzések
A rend­szer­kom­po­nen­se­ket védeni kell mind a közeg-, mind pedig a külső hatások okozta nagyfokú klorid-​koncentrációtól.
Alkalmazzon eredeti Viega idomokat - idegen alkatrészek beépítése nem megengedett!

Présszerszámok használata
A Viega présidom-​rendszerek működési biztonsága elsősorban az alkalmazott présgépek és présszerszámok kifogástalan állapotától függ. Ezért a préskötések elkészítéséhez a Viega présszerszámok használatát és azoknak rendszeres, a kijelölt szervizek általi ellenőrzését javasoljuk.

Műszaki adatok
A további információk és műszaki adatok a Viega honlapjáról letölthetők: www.viega.hu.
Több mutatása
Viega Smartpress

Letöltések

Z méretek  (1)
Teljesítmény nyilatkozatok  (1)
Prospektus  (1)
Katalógus  (1)