Sárgaréz menetes idomok

Általános rész

Sárgaréz menetes idomok

Menetes idomok sárgarézből, DIN EN 10226 (régi DIN 2999), 1. része, tömlőszerelvények szerint.

Csavarzatok és tömlőszerelvények lapos és kúpos tömítésű kivitelben.

A Viega menetes idomok és csaphosszabbítók megfelelnek az idevágó szabványoknak és előírásoknak. Ezeknek az alkatrészeknek a fala elegendően vastagra van méretezve. A gyártásból adódó feszültségek megszüntetése hőkezelési eljárással történik. Ennek ellenére ezeken az alkatrészeken a feszültség okozta repedéskorrózió miatt sérülések keletkezhetnek.

A feszültség okozta repedéskorrózió minden, sárgarézből készült menetes idomnál és csaphosszabbítónál felléphet. Ennek okát azok a húzófeszültségek képezik, amelyek ezen alkatrészek szerelésénél szükségszerűen keletkeznek, és amelyekhez az egyéb építőanyagokkal, tömítőanyagokkal, szilikonokkal és a vízben lévő anyagokkal végbemenő reakciók is hozzájárulnak. Ezért a sárgarézből készült Viega menetes idomok és csaphosszabbítók nincsenek is bevonva a ZVSHK-​val történt garanciális megállapodásba.

A cinkkiválás miatti, feszültség okozta repedéskorrózió és károsodás elkerüléséhez a vörösöntvényből készült Viega menetes idomokat és csaphosszabítókat javasoljuk. Ezekhez a vörösöntvényből készült menetes idomokhoz és csaphosszabbítókhoz megtörtént a szavatossági megállapodás megkötése a ZVSHK-​val és a BHKS-​sel.
Több mutatása
Sárgaréz menetes idomok

Letöltések