Visszafordítás Visszafordítás

Sanpress

Általános rész

Áramlásoptimalizált présidomrendszer vörösöntvény vagy szilíciumbronz (anyagváltás a jelenlegi termelésátállás következtében vörösöntvényről a Viega számára világszerte egységes szilíciumbronz ötvözetre) présidomokkal és 1.4401 és 1.4521 anyagszámú nemesacél csövekkel. A présidomok a tömítőelem védelme érdekében hengeres csőbevezető toldattal vannak ellátva. A présidomok d64,0 mérettől nemesacél vágógyűrűvel rendelkeznek a kötés mechanikus terhelhetőségének biztosításához. A csővégek védelem céljából dugókkal vannak lezárva. A préselés a tömítőelem előtt és mögött is megtörténik (kettős préselés). Felszállóvezetékek és szinti leágazások vakolat elé és alá történő szereléséhez alkalmas.

Jelölés
Gyártó, csőátmérő, gyártási azonosító, zöld pont a présvégen, sárga csődugó 1.4401 esetén, zöld csődugó 1.4521 esetén, narancssárga lehúzható matrica préselésjelzőként d64,0-től

 • Több mutatása
  Présidomok SC‑Contur-ral (biztonsági kontúr)
  A szereléskor véletlenül préselés nélkül maradt kötések láthatóvá válnak a rendszer feltöltésekor.
  A Viega a préselés nélkül maradt kötések felismerését a következő nyomástartományokban biztosítja:
  min. víznyomás: 0,1 MPa / 1 bar / 14,5 PSI
  max. víznyomás: 0,65 MPa / 6,5 bar / 94,3 PSI
  min. levegőnyomás: 22 hPa / 22 mbar / 0,3 PSI
  max. levegőnyomás: 0,3 MPa / 3 bar / 43,5 PSI

  Tömítőelemek
  EPDM (etilén-​propilén-​dién-​kaucsuk), fekete, előszerelt

  Méretek
  d12–108,0

  Szerszámok
  A Viega présidomrendszerek működési biztonsága elsősorban az alkalmazott présszerszámok kifogástalan állapotától függ. Ezért a préskötések elkészítéséhez a Viega présszerszámok használatát javasoljuk. A Viega présszerszámokat meghatalmazott szervizcégnek rendszeresen karban kell tartania.

  Alkalmazási területek
  Ivóvíz
  Csapadékvíz
  Sűrített levegős rendszerek
  Mezőgazdaság
  Ipari alkalmazások

  Megjegyzés
  A Sanpress présidomrendszer DIN 1988‑200 és MSZ EN 806‑2 szerinti ivóvizes rendszerek kivitelezéséhez alkalmas az MSZ EN 12502‑1 és a DIN 50930‑6 szerinti anyagválasztás figyelembevételével. Más alkalmazási területeken történő használat esetén és a megfelelő anyag kiválasztásával kapcsolatos kételyek esetén forduljon a Viega-​hoz. A rend­szer­kom­po­nen­se­ket védeni kell mind a közeg, mind pedig a külső hatások okozta nagyfokú klo­rid­kon­cent­rá­ci­ó­tól. Az alkalmazásokkal, korlátozásokkal, valamint a nemzeti szabványokkal és irányelvekkel kapcsolatos részletes információk a kinyomtatott vagy a Viega weboldalán megtalálható termékinformációkban találhatók.

  Megjegyzés - szabványok és engedélyek
  Présidomrendszer vörösöntvény vagy szilíciumbronz (anyagváltás a jelenlegi termelésátállás következtében vörösöntvényről a Viega számára világszerte egységes szilíciumbronz ötvözetre) présidomokkal és MSZ EN 10088, MSZ EN 10312, DVGW GW 541 és W 534 munkalap szerinti csövekkel.
  Csőengedély 1.4521-hez (d12–108,0) a DW-7301BS0375 szerint.
  Csőengedély 1.4401-hez (d12–108,0) a DV-7301BS0411 szerint.
  Rendszerengedély 1.4521-hez (d12–108,0) a DW-8501BS0377 szerint.
  Rendszerengedély 1.4401-hez (d12–108,0) a DW-8501AP3032 szerint.
  Fűtési rendszerekben történő használat esetén figyelembe kell venni a VDI 2035 irányelvet és a MSZ EN 12828 szabványt.

  Különleges alkalmazások
  Hajóépítés

  Üzemi feltételek ivóvizes rendszerek esetén
  Üzemi hőmérséklet max. 85 ° C / 185 °F
  Üzemi nyomás max. 1,6 MPa / 16 bar / 232 PSI

  Üzemi feltételek fűtési rendszerek esetén
  Üzemi hőmérséklet max. 110 ° C / 230 °F
  Üzemi nyomás max. 1,6 MPa / 16 bar / 232 PSI
  A folyásiránytól függetlenül vegyes szerelések megengedettek.

  Idomok anyaga
  Vörösréz: 99,9% Cu-​DHP
  Vörösöntvény: CC499K
  Szilíciumbronz: CC246E / CuSi4Zn9MnP

  Nyomásesés-​számoló
  Webes alkalmazás csővezeték-átmérők egyszerű és gyors meghatározásához ivóvíz-, fűtő- és gázvezetékekhez a hozzájuk tartozó nyomásveszteségi táblázattal a teljes rendszerre.

  A változtatások és eltérések jogát fenntartjuk!
  Az aktuális befoglaló és beépítési méretek, valamint további műszaki adatok a Viega honlapján találhatók, és vásárlás előtt, ill. a tervezésnél, kivitelezésnél és használatkor ellenőrizendők. Termékeinket folyamatosan optimalizáljuk.

  Ez a termékleírás fontos információkat tartalmaz a termék, ill. rendszer kiválasztásához, a szereléshez és az üzembe helyezéshez, valamint a rendeltetésszerű használathoz, és amennyiben szükséges, a karbantartáshoz. Ezek, a termékekkel, azok tulajdonságaival és al­kal­ma­zás­tech­ni­ká­i­val kapcsolatos információk a jelenleg hatályos európai (pl. EN) és/vagy németországi (pl. DIN/DVGW) szabványokon alapulnak. A szöveg némely része az európai/németországi műszaki előírásokra utalhat. Egyéb országok számára, amennyiben ott megfelelő nemzeti követelmények nem érhetők el, ezeknek ajánlásként kell szolgálnia. Az ide vonatkozó nemzeti törvények, normák, előírások, szabványok, valamint egyéb műszaki előírások a jelen termékismertetőben lévő németországi/európai irányelvekkel szemben előnyben részesítendők: az itt ismertetett információk nem kötelező jellegűek más országok és régiók számára és csak támpontként szolgálnak.

Honlapunk sütiket használ ahhoz, hogy a használatot a lehető legkényelmesebbé tegye, a honlapot fejlessze és statisztikai adatokhoz jusson. A sütiket nem használjuk fel felhasználói profilok létrehozásához. További információkat Adatvédelmi nyilatkozatunkban találhat.