Visszafordítás Visszafordítás

Profipress S

Általános rész

Áramlásoptimalizált, vörösrézből (99,9% Cu-​DHP), vörösöntvényből vagy szilíciumbronzból készült présidomrendszer vörösréz csövekhez. A présidomok a tömítőelem védelme érdekében hengeres csőbevezető toldattal vannak ellátva. A préselés a tömítőelem előtt és mögött is megtörténik (kettős préselés). Felszállóvezetékek és szinti leágazások vakolat elé és alá történő szereléséhez alkalmas.

Jelölés
Gyártó, csőátmérő, gyártási azonosító, engedélyezési jelölések (DVGW), fehér pont a présvégen, fehér négyszög »FKM« felirattal

 • Több mutatása
  Présidomok SC‑Contur-ral (biztonsági kontúr)
  A szereléskor véletlenül préselés nélkül maradt kötések azonnal láthatóvá válnak a tömörség-​ellenőrzés során.
  A Viega a préselés nélkül maradt kötések felismerését a következő nyomástartományokban biztosítja:
  min. víznyomás: 0,1 MPa / 1 bar / 14,5 PSI
  max. víznyomás: 0,65 MPa / 6,5 bar / 94,3 PSI
  min. levegőnyomás: 22 hPa / 22 mbar / 0,3 PSI
  max. levegőnyomás: 0,3 MPa / 3 bar / 43,5 PSI

  Tömítőelemek
  FKM (fluorkarbon-​kaucsuk), matt fekete, előszerelt
  FKM tömítőelemekkel ellátott Profipress S és Profipress idomok alkalmazása ivóvíz- és gázszereléseknél nem megengedett!

  Méretek
  d12–35

  Szerszámok
  A Viega présidomrendszerek működési biztonsága elsősorban az alkalmazott présszerszámok kifogástalan állapotától függ. Ezért a préskötések elkészítéséhez a Viega présszerszámok használatát javasoljuk. A Viega présszerszámokat meghatalmazott szervizcégnek rendszeresen karban kell tartania.

  Alkalmazási területek
  Szolárrendszerek (sík-/vákuumcsöves kollektorok)
  Távhőellátó rendszerek
  Alacsony nyomású gőzrendszerek
  Adalékanyagokkal - pl. korrózió- vagy fagyásgátló szert tartalmazó fűtővízzel - működő rendszerekhez való használatot vagy az említett alkalmazási területektől eltérő használatot egyeztetni kell a Viega-​val.

  Megjegyzés
  A rendszer itt ismertetett alkalmazási területektől, ill. közegektől eltérő használatát egyeztetni kell a Viega-​val! Az alkalmazásokkal, korlátozásokkal, valamint a nemzeti szabványokkal és irányelvekkel kapcsolatos részletes információk a kinyomtatott vagy a Viega weboldalán megtalálható termékinformációkban találhatók.

  Megjegyzés - szabványok és engedélyek
  Présidomok a DVGW W 534 munkalap szerint bevizsgálva, DVGW vizsgálati jellel ellátva.
  A présidomok MSZ EN 1057 és DVGW GW 392 munkalap szerinti vörösréz csövekhez alkalmasak.

  Üzemi feltételek napenergiát hasznosító rendszerek esetén (sík-/vákuumcsöves kollektorok)
  Üzemi hőmérséklet max. 140 ° C / 284 °F; rövid ideig max. 280 ° C / 536 °F
  Üzemi nyomás max. 0,6 MPa / 6 bar / 87 PSI

  Üzemi feltételek távhőellátó rendszerek esetén
  Üzemi hőmérséklet max. 140 ° C / 284 °F
  Üzemi nyomás max. 1,6 MPa / 16 bar / 232 PSI

  Üzemi feltételek alacsony nyomású gőzrendszerek esetén
  Üzemi hőmérséklet max. 120 ° C / 248 °F
  Üzemi nyomás max. 0,1 MPa / 1 bar / 14,5 PSI

  Idomok anyaga
  Vörösréz: 99,9% Cu-​DHP
  Vörösöntvény: CC499K
  Szilíciumbronz: CC246E / CuSi4Zn9MnP

  Nyomásesés-​számoló
  Webes alkalmazás csővezeték-átmérők egyszerű és gyors meghatározásához ivóvíz-, fűtő- és gázvezetékekhez a hozzájuk tartozó nyomásveszteségi táblázattal a teljes rendszerre.

  A változtatások és eltérések jogát fenntartjuk!
  Az aktuális befoglaló és beépítési méretek, valamint további műszaki adatok a Viega honlapján találhatók, és vásárlás előtt, ill. a tervezésnél, kivitelezésnél és használatkor ellenőrizendők. Termékeinket folyamatosan optimalizáljuk.

  Ez a termékleírás fontos információkat tartalmaz a termék, ill. rendszer kiválasztásához, a szereléshez és az üzembe helyezéshez, valamint a rendeltetésszerű használathoz, és amennyiben szükséges, a karbantartáshoz. Ezek, a termékekkel, azok tulajdonságaival és al­kal­ma­zás­tech­ni­ká­i­val kapcsolatos információk a jelenleg hatályos európai (pl. EN) és/vagy németországi (pl. DIN/DVGW) szabványokon alapulnak. A szöveg némely része az európai/németországi műszaki előírásokra utalhat. Egyéb országok számára, amennyiben ott megfelelő nemzeti követelmények nem érhetők el, ezeknek ajánlásként kell szolgálnia. Az ide vonatkozó nemzeti törvények, normák, előírások, szabványok, valamint egyéb műszaki előírások a jelen termékismertetőben lévő németországi/európai irányelvekkel szemben előnyben részesítendők: az itt ismertetett információk nem kötelező jellegűek más országok és régiók számára és csak támpontként szolgálnak.

Honlapunk sütiket használ ahhoz, hogy a használatot a lehető legkényelmesebbé tegye, a honlapot fejlessze és statisztikai adatokhoz jusson. A sütiket nem használjuk fel felhasználói profilok létrehozásához. További információkat Adatvédelmi nyilatkozatunkban találhat.