Profipress S

Általános rész

Profipress S

Présidomrendszer vörösrézből, vörösöntvényből vagy szilíciumbronzból* készült présidomokkal a DVGW W 534 számú munkalap szerint bevizsgálva, DVGW-​vizsgálati jellel és a DIN EN 1057 szabvány szerinti vörösréz csövek, T = 140 °C üzemi hőmérsékletű és rövid ideig Tmax = 280 °C csúcshőmérsékletű fűtési rendszerekhez, pl. napkollektoros, távhő- és alacsony nyomású gőzrendszerekhez.

Présidomok
Minden méret SC‑Contur-ral (biztonsági kontúrral) rendelkezik – a szereléskor véletlenül nem összepréselt kötések láthatóvá válnak a rendszer feltöltésekor. Az SC‑Contur (biztonsági kontúr) tanúsítvánnyal rendelkezik, és kielégíti a DVGW W 534 munkalap kényszer-​tömítetlenséggel rendelkező idomokról szóló 12.14 pontjának követelményeit.
Vízzel végzett tömörség-​ellenőrzésnél a Viega a 0,1 MPa–0,65 MPa nyomástartományban, préslevegővel vagy inert gázokkal végzett száraz tömörség-​ellenőrzésnél pedig a 22 hPa–0,3 MPa nyomástartományban garantálja a nem összepréselt kötések felismerését.

Jelölés
Fehér pont és fehér négyszög »FKM« felirattal

Tömítőelemek
FKM, matt fekete

Présidomok anyaga
Vörösréz, vörösöntvény: CC 499K
Szilíciumbronz*: CC 246E / CuSi4Zn9MnP
(mindkettő UBA lista szerint, 2017. márc. 15.)

Méretek
Standard méretek: d 12; 15; 18; 22; 28; 35

Alkalmazási területek
Napkollektoros rendszerek (sík-/vákuumcsöves kollektorok)
Távhővel működő fűtési rendszerek
Alacsony nyomású gőzrendszerek

Adalékokkal – pl. korrózió- vagy fagyásgátló szert tartalmazó fűtővízzel – működő rendszerekhez való használatot vagy az említett alkalmazási területektől eltérő használatot az anyagokra vonatkozóan egyeztetni kell a Viega Service Centerrel.

Üzemi feltételek
Napkollektoros rendszerek (sík-/vákuumcsöves kollektorok)
  • Üzemi hőmérséklet max. 140 °C; rövid ideig max. 280 °C
  • Üzemi nyomás max. 1,6 MPa
Távhővel működő fűtési rendszerek
  • Üzemi hőmérséklet max. 140 °C
  • Üzemi nyomás max. 1,6 MPa
Alacsony nyomású gőzrendszerek
  • Üzemi hőmérséklet max. 120 °C
  • Üzemi nyomás max. 0,1 MPa

Megjegyzés
FKM tömítőelemekkel ellátott Profipress S és Profipress idomok ivóvíz- és gázvezeték szereléseknél történő használata nem megengedett!

Présszerszámok használata
A Viega présidom-​rendszerek működési biztonsága elsősorban az alkalmazott présgépek és présszerszámok kifogástalan állapotától függ. Ezért a préskötések elkészítéséhez a Viega présszerszámok használatát és azoknak rendszeres, a kijelölt szervizek általi ellenőrzését javasoljuk.

Műszaki adatok
A présidomokat és az alkatrészeket folyamatosan optimalizáljuk. Szükség esetén az aktuális Z- és beépítési méretek a Viega honlapjáról letölthetők: www.viega.hu

*) Anyagváltás a jelenlegi termelésátállás következtében vörösöntvényről a Viega számára világszerte egységes szilíciumbronz ötvözetre
Több mutatása
Profipress S