Visszafordítás Visszafordítás

Profipress G

Általános rész

Áramlásoptimalizált, vörösrézből (99,9% Cu-​DHP), vörösöntvényből vagy szilíciumbronzból készült présidomrendszer vörösréz csövekhez. A présidomok a tömítőelem védelme érdekében hengeres csőbevezető toldattal vannak ellátva. A présidomok d64,0 mérettől nemesacél vágógyűrűvel rendelkeznek a kötés mechanikus terhelhetőségének biztosításához. A préselés a tömítőelem előtt és mögött is megtörténik (kettős préselés). Felszállóvezetékek és szinti leágazások vakolat elé és alá történő szereléséhez alkalmas.

Jelölés
Gyártó, csőátmérő, gyártási azonosító, engedélyezési jelölések (DVGW), sárga pont a présvégen, sárga négyszög »Gas MOP 5 / GT1« felirattal, narancssárga lehúzható matrica préselésjelzőként d64,0-től

 • Több mutatása
  Présidomok SC‑Contur-ral (biztonsági kontúr)
  A szereléskor véletlenül préselés nélkül maradt kötések azonnal láthatóvá válnak a tömörség-​ellenőrzés során.
  A Viega a préselés nélkül maradt kötések felismerését sűrített levegővel vagy inert gázokkal a következő nyomástartományokban biztosítja:
  min. levegőnyomás: 22 hPa / 22 mbar / 0,3 PSI
  max. levegőnyomás: 0,3 MPa / 3 bar / 43,5 PSI

  Tömítőelemek
  HNBR (hidratált akrilnitril-​butadién-​kaucsuk), sárga, előszerelt

  Méretek
  d12–64,0, méretek a nemzeti szabályzatoknak megfelelően

  Szerszámok
  A Viega présidomrendszerek működési biztonsága elsősorban az alkalmazott présszerszámok kifogástalan állapotától függ. Ezért a préskötések elkészítéséhez a Viega présszerszámok használatát javasoljuk. A Viega présszerszámokat meghatalmazott szervizcégnek rendszeresen karban kell tartania.

  Alkalmazási területek
  Földgáz / cseppfolyós gáz
  Fűtőolaj / dízelüzemanyag (d 12–54)

  Megjegyzés
  A rendszer itt ismertetett alkalmazási területektől, ill. közegektől eltérő használatát egyeztetni kell a Viega-​val! Az alkalmazásokkal, korlátozásokkal, valamint a nemzeti szabványokkal és irányelvekkel kapcsolatos részletes információk a kinyomtatott vagy a Viega weboldalán megtalálható termékinformációkban találhatók.

  Megjegyzés - szabványok és engedélyek
  Présidomok a DVGW W 534 munkalap szerint bevizsgálva, DVGW vizsgálati jellel ellátva.
  Engedély d12–64,0 méretekhez a DVGW reg. sz. DG 4550AU0070 szerint.
  A présidomok MSZ EN 1057 és DVGW GW 392 munkalap szerinti vörösréz csövekhez alkalmasak.
  DVGW G 260 munkalap szerinti gázok DVGW-​TRGI 2018 (DVGW G 600 munkalap) / DVFG-​TRF 2012 szerinti gázszerelésekben.
  Cseppfolyós gázok gázfázisban háztartási és ipari alkalmazásokhoz a DVGW G 5614 munkalap szerint bevizsgálva.
  Csővezetékek DIN 51603 szerinti fűtőolajhoz és csővezetékek MSZ EN 590 szerinti dízelüzemanyagokhoz szívó- és nyomóvezetékként a Z-38.4‑1 számú általános építésfelügyeleti engedély figyelembevétele mellett.

  Üzemi feltételek gáz- és cseppfolyósgáz-​szerelések esetén
  Üzemi hőmérséklet -20 ° C és +70 ° C (-4 °F és +158 °F) között
  Üzemi nyomás max. 0,5 MPa / 5 bar / 72,5 PSI
  Üzemi nyomás HTB-​követelmények esetén 650 ° C (1202 °F) / 30 perc max. 0,1 MPa (1 bar; 14,5 PSI)

  Üzemi feltételek fűtőolaj- és dízelüzemanyag-​rendszer esetén
  Üzemi hőmérséklet max. 40 ° C / 104 °F
  Üzemi nyomás -0,05 - +0,5 MPa (-0,5 - +5 bar / -7,25 - +72,5 PSI)

  Idomok anyaga
  Vörösréz: 99,9% Cu-​DHP
  Vörösöntvény: CC499K
  Szilíciumbronz: CC246E / CuSi4Zn9MnP

  Nyomásesés-​számoló
  Webes alkalmazás csővezeték-átmérők egyszerű és gyors meghatározásához ivóvíz-, fűtő- és gázvezetékekhez a hozzájuk tartozó nyomásveszteségi táblázattal a teljes rendszerre.

  A változtatások és eltérések jogát fenntartjuk!
  Az aktuális befoglaló és beépítési méretek, valamint további műszaki adatok a Viega honlapján találhatók, és vásárlás előtt, ill. a tervezésnél, kivitelezésnél és használatkor ellenőrizendők. Termékeinket folyamatosan optimalizáljuk.

  Ez a termékleírás fontos információkat tartalmaz a termék, ill. rendszer kiválasztásához, a szereléshez és az üzembe helyezéshez, valamint a rendeltetésszerű használathoz, és amennyiben szükséges, a karbantartáshoz. Ezek, a termékekkel, azok tulajdonságaival és al­kal­ma­zás­tech­ni­ká­i­val kapcsolatos információk a jelenleg hatályos európai (pl. EN) és/vagy németországi (pl. DIN/DVGW) szabványokon alapulnak. A szöveg némely része az európai/németországi műszaki előírásokra utalhat. Egyéb országok számára, amennyiben ott megfelelő nemzeti követelmények nem érhetők el, ezeknek ajánlásként kell szolgálnia. Az ide vonatkozó nemzeti törvények, normák, előírások, szabványok, valamint egyéb műszaki előírások a jelen termékismertetőben lévő németországi/európai irányelvekkel szemben előnyben részesítendők: az itt ismertetett információk nem kötelező jellegűek más országok és régiók számára és csak támpontként szolgálnak.

Honlapunk sütiket használ ahhoz, hogy a használatot a lehető legkényelmesebbé tegye, a honlapot fejlessze és statisztikai adatokhoz jusson. A sütiket nem használjuk fel felhasználói profilok létrehozásához. További információkat Adatvédelmi nyilatkozatunkban találhat.