Visszafordítás Visszafordítás

Megapress

Általános rész

Áramlásoptimalizált présidomrendszer ötvözetlen, 1.0308 anyagszámú acélból, kívül galvanikus cink-​nikkel bevonattal fekete, horganyzott, ipari festésű és porszórt acélcsövekhez. A présidomok nemesacél vágógyűrűvel rendelkeznek a kötés mechanikus terhelhetőségének biztosításához. Felszállóvezetékek és szinti leágazások vakolat elé és alá történő szereléséhez alkalmas.

Jelölés
Gyártó, csőátmérő, gyártási azonosító, fekete pont a présvégen, fekete négyszög »Ivóvízvezeték-​szerelésekhez nem engedélyezett« szimbólummal, narancssárga/fekete lehúzható matrica préselésjelzőként

 • Több mutatása

  Megapress  Présidomok SC‑Contur-ral (biztonsági kontúr)
  A szereléskor véletlenül préselés nélkül maradt kötések azonnal láthatóvá válnak a tömörség-​ellenőrzés során.
  A Viega a préselés nélkül maradt kötések felismerését vízzel, sűrített levegővel vagy inert gázokkal a következő nyomástartományokban biztosítja:
  min. víznyomás: 0,1 MPa / 1 bar / 14,5 PSI
  max. víznyomás: 0,65 MPa / 6,5 bar / 94,3 PSI
  min. levegőnyomás: 22 hPa / 22 mbar / 0,3 PSI
  max. levegőnyomás: 0,3 MPa / 3 bar / 43,5 PSI

  Tömítőelemek
  EPDM (etilén-​propilén-​dién-​kaucsuk), profilos tömítőelem, fekete, előszerelt

  Méretek
  D⅜–2, külső-Ø 38,0 (DN32), külső-Ø 44,5 (DN40), külső-Ø 57,0 (DN50), méretek a nemzeti szabályzatoknak megfelelően

  Szerszámok
  A Viega présidomrendszerek működési biztonsága elsősorban az alkalmazott présszerszámok kifogástalan állapotától függ. Ezért a préskötések elkészítéséhez a Viega présszerszámok használatát javasoljuk. A Viega présszerszámokat meghatalmazott szervizcégnek rendszeresen karban kell tartania.

  Alkalmazási területek
  Ipari rendszerek
  Zárt hűtési és fűtési rendszerek
  Sűrített levegős rendszerek
  Tűzoltó- és sprink­ler­be­ren­de­zé­sek (vegye figyelembe a szükséges minimális és maximális falvastagságot)
  Rendszerek műszaki gázokhoz (információkérés szükséges)

  Megjegyzés
  A rendszer itt ismertetett alkalmazási területektől, ill. közegektől eltérő használatát egyeztetni kell a Viega-​val! Az alkalmazásokkal, korlátozásokkal, valamint a nemzeti szabványokkal és irányelvekkel kapcsolatos részletes információk a kinyomtatott vagy a Viega weboldalán megtalálható termékinformációkban találhatók.

  Megjegyzés - szabványok és engedélyek
  MSZ EN 10255, MSZ EN 10220 / MSZ EN 10216‑1, MSZ EN 10220 / MSZ EN 10217‑1 szerinti acélcsövekhez alkalmas.
  Fűtési rendszerekben történő használat esetén figyelembe kell venni a VDI 2035 irányelvet és a MSZ EN 12828 szabványt.
  Nem alkalmas a DVGW G 260 adatlapja szerinti éghető gázokhoz és ivóvízszerelésekhez, valamint más nyitott rendszerekhez (kivétel a 4213.2 számú modell, amely ivóvízhez engedélyezett).

  Üzemi feltételek
  Üzemi hőmérséklet max. 110 ° C / 230 °F
  Üzemi nyomás max. 1,6 MPa (PN16) / 16 bar / 232 PSI

  Idomok anyaga
  1.0308-as acél
  Szilíciumbronz: CC246E / CuSi4Zn9MnP

  Megjegyzés - külső korrózió elleni védelem
  A présidomokat horgany-​nikkel bevonat védi optimálisan a korrózió ellen – pl. hűtőrendszerekben lecsapódó víz esetén.
  Az alkalmazott csövet megfelelő korrózióvédelmi intézkedésekkel kell védeni – a gyártói információkat figyelembe kell venni.
  A csövet és a présidomot a technika általánosan elismert szabályai szerint egyaránt hőszigetelni kell.

  Nyomásesés-​számoló
  Webes alkalmazás csővezeték-átmérők egyszerű és gyors meghatározásához ivóvíz-, fűtő- és gázvezetékekhez a hozzájuk tartozó nyomásveszteségi táblázattal a teljes rendszerre.

  A változtatások és eltérések jogát fenntartjuk!
  Az aktuális befoglaló és beépítési méretek, valamint további műszaki adatok a Viega honlapján találhatók, és vásárlás előtt, ill. a tervezésnél, kivitelezésnél és használatkor ellenőrizendők. Termékeinket folyamatosan optimalizáljuk.

  Ez a termékleírás fontos információkat tartalmaz a termék, ill. rendszer kiválasztásához, a szereléshez és az üzembe helyezéshez, valamint a rendeltetésszerű használathoz, és amennyiben szükséges, a karbantartáshoz. Ezek, a termékekkel, azok tulajdonságaival és al­kal­ma­zás­tech­ni­ká­i­val kapcsolatos információk a jelenleg hatályos európai (pl. EN) és/vagy németországi (pl. DIN/DVGW) szabványokon alapulnak. A szöveg némely része az európai/németországi műszaki előírásokra utalhat. Egyéb országok számára, amennyiben ott megfelelő nemzeti követelmények nem érhetők el, ezeknek ajánlásként kell szolgálnia. Az ide vonatkozó nemzeti törvények, normák, előírások, szabványok, valamint egyéb műszaki előírások a jelen termékismertetőben lévő németországi/európai irányelvekkel szemben előnyben részesítendők: az itt ismertetett információk nem kötelező jellegűek más országok és régiók számára és csak támpontként szolgálnak.

Honlapunk sütiket használ ahhoz, hogy a használatot a lehető legkényelmesebbé tegye, a honlapot fejlessze és statisztikai adatokhoz jusson. A sütiket nem használjuk fel felhasználói profilok létrehozásához. További információkat Adatvédelmi nyilatkozatunkban találhat.