Visszafordítás Visszafordítás

Megapress G

Általános rész

Áramlásoptimalizált présidomrendszer ötvözetlen, 1.0308 anyagszámú acélból, kívül galvanikus cink-​nikkel bevonattal fekete és horganyzott acélcsövekhez. A présidomok nemesacél vágógyűrűvel rendelkeznek a kötés mechanikus terhelhetőségének biztosításához. Felszállóvezetékek és szinti leágazások vakolat elé és alá történő szereléséhez alkalmas.

Jelölés
Gyártó, csőátmérő, gyártási azonosító, sárga pont a présvégen, sárga négyszög »Gas MOP 5 / GT5« felirattal, sárga lehúzható matrica préselésjelzőként

 • Több mutatása
  Présidomok SC‑Contur-ral (biztonsági kontúr)
  A szereléskor véletlenül préselés nélkül maradt kötések azonnal láthatóvá válnak a tömörség-​ellenőrzés során.
  A Viega a préselés nélkül maradt kötések felismerését sűrített levegővel vagy inert gázokkal a következő nyomástartományokban biztosítja:
  min. levegőnyomás: 22 hPa / 22 mbar / 0,3 PSI
  max. levegőnyomás: 0,3 MPa / 3 bar / 43,5 PSI

  Tömítőelemek
  HNBR (hidratált akrilnitril-​butadién-​kaucsuk), profilos tömítőelem, sárga, előszerelt

  Méretek
  D½ –2, méretek a nemzeti szabályzatoknak megfelelően

  Szerszámok
  A Viega présidomrendszerek működési biztonsága elsősorban az alkalmazott présszerszámok kifogástalan állapotától függ. Ezért a préskötések elkészítéséhez a Viega présszerszámok használatát javasoljuk. A Viega présszerszámokat meghatalmazott szervizcégnek rendszeresen karban kell tartania.

  Alkalmazási területek
  Földgáz / cseppfolyós gáz
  Sűrített levegős rendszerek
  Fűtőolaj
  Dízelüzemanyag

  Megjegyzés
  A rendszer itt ismertetett alkalmazási területektől, ill. közegektől eltérő használatát egyeztetni kell a Viega-​val! Az alkalmazásokkal, korlátozásokkal, valamint a nemzeti szabványokkal és irányelvekkel kapcsolatos részletes információk a kinyomtatott vagy a Viega weboldalán megtalálható termékinformációkban találhatók.

  Megjegyzés - szabványok és engedélyek
  MSZ EN 10255, MSZ EN 10220 / MSZ EN 10216‑1, MSZ EN 10220 / MSZ EN 10217‑1 szerinti acélcsövekhez alkalmas.
  DVGW G 260 munkalap szerinti gázok DVGW-​TRGI 2018 (DVGW G 600 munkalap) / DVFG-​TRF 2012 szerinti gázszerelésekben.
  Földgáz/cseppfolyós gázok gázfázisban háztartási és ipari alkalmazásokhoz a DVGW G 5614-B1 munkalap szerint bevizsgálva.
  Présidomengedély DVGW reg. sz. DG-4550CQ0400 szerint.

  Üzemi feltételek gáz- és cseppfolyósgáz-​szerelések esetén
  Üzemi hőmérséklet -20 ° C és +70 ° C (-4 °F és +158 °F) között
  Üzemi nyomás max. 0,5 MPa / 5 bar / 72,5 PSI
  Üzemi nyomás HTB-​követelmények esetén 650 ° C (1202 °F) / 30 perc max. 0,5 MPa (5 bar; 72,5 PSI)

  Üzemi feltételek fűtőolaj- és dízelüzemanyag-​rendszer esetén
  Üzemi hőmérséklet max. 40 ° C / 104 °F
  Üzemi nyomás -0,05 - +0,5 MPa (-0,5 - +5 bar / -7,25 - +72,5 PSI)

  Idomok anyaga
  1.0308-as acél

  Nyomásesés-​számoló
  Webes alkalmazás csővezeték-átmérők egyszerű és gyors meghatározásához ivóvíz-, fűtő- és gázvezetékekhez a hozzájuk tartozó nyomásveszteségi táblázattal a teljes rendszerre.

  A változtatások és eltérések jogát fenntartjuk!
  Az aktuális befoglaló és beépítési méretek, valamint további műszaki adatok a Viega honlapján találhatók, és vásárlás előtt, ill. a tervezésnél, kivitelezésnél és használatkor ellenőrizendők. Termékeinket folyamatosan optimalizáljuk.

  Ez a termékleírás fontos információkat tartalmaz a termék, ill. rendszer kiválasztásához, a szereléshez és az üzembe helyezéshez, valamint a rendeltetésszerű használathoz, és amennyiben szükséges, a karbantartáshoz. Ezek, a termékekkel, azok tulajdonságaival és al­kal­ma­zás­tech­ni­ká­i­val kapcsolatos információk a jelenleg hatályos európai (pl. EN) és/vagy németországi (pl. DIN/DVGW) szabványokon alapulnak. A szöveg némely része az európai/németországi műszaki előírásokra utalhat. Egyéb országok számára, amennyiben ott megfelelő nemzeti követelmények nem érhetők el, ezeknek ajánlásként kell szolgálnia. Az ide vonatkozó nemzeti törvények, normák, előírások, szabványok, valamint egyéb műszaki előírások a jelen termékismertetőben lévő németországi/európai irányelvekkel szemben előnyben részesítendők: az itt ismertetett információk nem kötelező jellegűek más országok és régiók számára és csak támpontként szolgálnak.

Honlapunk sütiket használ ahhoz, hogy a használatot a lehető legkényelmesebbé tegye, a honlapot fejlessze és statisztikai adatokhoz jusson. A sütiket nem használjuk fel felhasználói profilok létrehozásához. További információkat Adatvédelmi nyilatkozatunkban találhat.