The contents of this page are also available in an other language. Do you want to change the language?

The contents of this page are also available in an other language. Do you want to change the language?

Country selection Country selection

Smartpress ötrétegű műanyagcső présrendszer

A Viega Smartpress óriási előrelépést jelent az ivóvíz szerelésben.

A Viega Smartpress présidom magában egyesíti a sokéves know-howt, a bevált, kipróbált technológiát, valamint a korrózióálló és tartós anyagokat. Az eredmény egy innovatív csővezetékrendszer, amellyel a gyorsabb megmunkálás és a minimális nyomásveszteség révén biztonságos ivóvíz- és fűtésszerelések valósíthatók meg.

A Viega Smartpress egy igazi innováció a rugalmas lakáson belüli szerelés területén: minőségi, optimalizált nyomásveszteségű műanyag csővezeték-rendszer, amely a jól bevált rendkívül hosszú élettartamú nemesacél és vörösöntvény/szilíciumbronz anyagokon alapszik és egyáltalán nem igényel O-gyűrűt. Ezáltal elkerülhetők a magas nyomásveszteségek és végleg búcsút inthetünk a túlméretezéseknek, valamint a cső kalibrálásának. A Viega Smartpress nem csupán kiemelkedő minőséget nyújt, hanem magában egyesíti a fém csővezetékrendszerek és a műanyag rendszerek előnyeit: kiváló hidraulikai tulajdonságok és gyors, biztonságos és kényelmes szerelés.

 

Optimális áramlási tulajdonság

Minden Viega Smartpress présidom – 16 mm-től 63 mm-ig terjedő méretben – teljesen áramlásoptimalizált. Az O-gyűrűt tartalmazó támasztótestek miatti nagy keresztmetszet-szűkületek és a belső geometriában található élek már a múlt részét képezik. A szerelés így már a tervezés során optimalizálható és a csekélyebb anyagigényből eredő kisebb méretek révén pénz takarítható meg. A keskeny méretezésnek köszönhetően ezenkívül rövidebb kifolyási idők és még több tartalék biztosítható a fogyasztási csúcsokban.

Biztonságos szerelés O-gyűrű nélkül

A 16 mm-től 63 mm-ig terjedő méretben elérhető Viega Smartpress présidomok nem igényelnek O-gyűrűt. Ez valódi előnyt jelent a szerelésnél. Ezáltal ugyanis nincs szükség a költséges kalibrálásra. Az O-gyűrű véletlenszerű sérülése, a fokozott szennyeződés és a kisebb belső átmérő mind-mind olyan hátrányos tényezők, amelyek az O-gyűrű hiányában egyáltalán nem léteznek. A szerelés így gyorsan elvégezhető kézzel és tartósan biztonságos. Emellett a Viega Smartpress présidomok természetesen a szabadalmazott SC-Contur-ral is rendelkeznek, amely azonnal és megbízhatóan fényt derít a véletlenszerűen préselés nélkül hagyott helyekre.

Érvek a Viega Smartpress mellett

  • könyökidomok, toldók és T-idomok nemesacélból, menetes idomok vörösöntvényből/szilíciumbronzból
  • áramlásoptimalizált belső geometria a túlméretezés elkerülése érdekében
  • korrózióálló présidomok a 16 mm-től 63 mm-ig terjedő méretekben
  • O-gyűrű nélküli csatlakozástechnika
  • nincs szükség kalibrálásra – akár 30 %-os időmegtakarítás
  • kompatibilis a Viega Pexfit Pro és a Viega Pexfit Fosta rendszer csöveivel
  • jó hajlítási tulajdonságok, magas töréssel szembeni ellenállóképességgel ötvözve
  • Viega Smartpress présgyűrűkkel történő préselés lehetséges
  • minden idom rendelkezik Viega SC-Contur-ral
Smartpress kettős falikorong
Smartpress kisfilm Garantáltan alacsonyabb nyomásveszteségek