Megapress leágazóidom

Közvetlen csatlakozás mindössze két perc alatt. Az acélcsöveket hosszú élettartalom és robusztusság jellemzi. De mi történik akkor, ha a meglévő szerelésbe utólag egy további csatlakozót kell behelyezni? Ami eddig csak jelentős ráfordítás révén volt lehetséges, a Viega leágazóidommal most gyorsan, hatékonyan és kényelmesen megvalósítható.


Ha a csatlakozókat utólag kell a meglévő acélcsöves szerelésekbe behelyezni, úgy a Megapress leágazóidom valódi megoldással szolgál. A megfelelő szerszámkészlettel a vastagfalú csövek különösebb előmunkálatok nélkül megfúrhatók. Ezután már csak be kell préselni az új csatlakozót. Mindehhez csupán így szokványos fúrógépre, valamint egy Viega présgépre (a Picco kivételével) van szüksége.


Akár 80%-kal gyorsabb.
Egy új csatlakozó hegesztésével szemben a leágazóidommal akár 80%-os időmegtakarítás érhető el a szereléseknél. A préscsatlakozó használatával csökken a szakemberek fizikai igénybevétele. A profil tömítőgyűrűnek köszönhetően pedig a cső és a csatlakozó közötti tartósan tömör kötés mindössze két perc alatt létrejön.


Tiszta ügy
Egy új csatlakozó behelyezése az acélcsőbe nem csak egyszerű, de problémamentes is. A fúrósablonra egy ipari
porszívó is csatlakoztatható, így a fúrás során keletkező forgácsok közvetlenül elszívhatók.


Nincs hegesztés, nincs probléma
A hideg préstechnika révén a hegesztés teljesen feleslegessé válik. Előnyei: nincs tűzveszély, nincs füstképződés és természetesen nincs lehűlési idő sem a kötések helyein.
 

Költség- és helytakarékos
Egy új leágazóidom szereléséhez a préscsatlakozó költség- és helytakarékos megoldást nyújt. A vezetéket csupán meg kell fúrni, és nem kell teljesen leválasztani, mint pl. egy T-idom beszerelésekor. Így a leágazóidom még a legnehezebben elérhető helyeken is problémamentesen használható.


Gyors és biztonságos a szerelés előtt,
a szerelés alatt és a szerelés után
A leágazóidom által nyújtott gyorsaság és hatékonyság nem csak a szerelés során, de azt megelőzően, ill. azt követően is tapasztalható. A pozicionáló segédeszközzel lényegesen leegyszerűsödik a leágazóidom szabályos beállítása a csövön. Ez fokozott biztonságot nyújt. A csatlakozót szerelésekor pl. a vezetékrendszerből folyó víz sem jelent problémát a hideg préstechnika alkalmazása során. A berendezések várakozási és állásidejei minimálisra csökkennek. Szerelését követően a leágazóidom azonnal használatba vehető.


A Megapress leágazóidom gázszerelésekhez nem alkalmas.