Gázszerelvények

Általános rész

Gázszerelvények

A Viega gázszerelvények a DVGW-​TRGI 2018 (DVGW G 600 munkalap) szerint be vannak vizsgálva és engedélyezettek a DVGW G 260 munkalap szerinti gázokkal történő használatra. Minden alkatrész megfelel a DIN 3537‑1 szerinti magas hőmérsékletű terhelhetőségre (HTB) vonatkozó vizsgálati kritériumoknak, és tömörség szempontjából ellenőrizték őket.

A szerelést a DIN 30660 szerint engedélyezett tömítőanyaggal és megfelelő, DVGW-​TRGI 2018 szerinti szerszámmal kell elvégezni.

Gázszerelvények préscsatlakozással
Minden méret SC‑Contur-ral (biztonsági kontúrral) rendelkezik – a szereléskor véletlenül nem összepréselt kötések láthatóvá válnak a rendszer feltöltésekor. Az SC‑Contur (biztonsági kontúr) tanúsítvánnyal rendelkezik, és kielégíti a DVGW G 5614 munkalap kényszer-​tömítetlenséggel rendelkező idomokról szóló 4.4.1 pontjának követelményeit.
Vízzel végzett tömörség-​ellenőrzésnél a Viega a 0,1 MPa–0,65 MPa nyomástartományban, préslevegővel vagy inert gázokkal végzett száraz tömörség-​ellenőrzésnél pedig a 22 hPa–0,3 MPa nyomástartományban garantálja a nem összepréselt kötések felismerését.

Alkalmazási területek
DVGW G 260 munkalap szerinti gázok

Az említett alkalmazási területektől eltérő használatot az anyagokra vonatkozóan egyeztetni kell a Viega Service Centerrel.

Üzemi feltételek
Gáz- és folyékony gáz vezetékek szerelése
  • Üzemi- és környezeti hőmérséklet -20 °C-tól +70 °C-ig
  • Üzemi nyomás max. 0,5 MPa
  • Üzemi nyomás HTB-​követelmény (650 °C/30 perc) esetén max. 0,1 MPa (1 bar)

Magas hőmérsékletű terhelhetőség (HTB)
A DVGW-​TRGI 2018 szerint a gázszerelvényeknek ki kell elégíteniük a DIN 3537‑1 szerinti magas hőmérsékletű terhelhetőség vizsgálati kritériumait. A gázszerelvényekre vonatkozó HTB-​követelmény nagyfokú biztonságot nyújt, és elismert műszaki szabály. A Viega gázszerelvények nagyobb hőmérséklettel terhelhetők (HTB), és teljesítik az összes DIN 3537‑1 szerinti követelményt.

Hőhatásra záró szerelvény (TAE)
A TRGI megköveteli egy hőhatásra záró szerelvény vagy egy megfelelő szerkezeti védelem beépítését minden olyan alkatrész előtt, amelyek nem terhelhetők magas hőmérséklettel. Ennek a követelménynek a kielégítésére a Viega az önműködően záró biztonsági szelepek széles termékválasztékát kínálja, amelyek golyóscsapokba, gázkonnektorokba mágnesszelepekbe vannak beépítve.

Aktív és passzív biztonsági intézkedések
A DVGW-​TRGI 2018 (DVGW G 600 munkalap) követelményeinek kielégítésére a Viega a gázszerelvények széles termékválasztékát kínálja az illetéktelen beavatkozás elleni védelemre. A Viega összes olyan terméke, ami az aktív és passzív
biztonsági intézkedést szolgálja (DVGW-​TRGI 2018, DVGW G 600 munkalap) megfelel a DVGW biztonsági koncepciójának.

Présszerszámok használata
A Viega présidom-​rendszerek működési biztonsága elsősorban az alkalmazott présgépek és présszerszámok kifogástalan állapotától függ. Ezért a préskötések elkészítéséhez a Viega présszerszámok használatát és azoknak rendszeres, a kijelölt szervizek általi ellenőrzését javasoljuk.

Műszaki adatok
A présidomokat és az alkatrészeket folyamatosan optimalizáljuk. Szükség esetén az aktuális Z- és beépítési méretek a Viega honlapjáról letölthetők: www.viega.hu
Több mutatása
Gázszerelvények

Letöltések

Teljesítmény nyilatkozatok  (1)
Szakmai sajtó  (1)