SC-Contur (biztonsági kontúr) - meggyőző a próbánál

Préselés nélkül tömítetlen, tökéletes biztonság

SC-Contur (biztonsági kontúr) - meggyőző a próbánál

Biztonságosan "préseletlenül tömörtelen": A "Nyilvános Biztosítók Kármegelőzési és Kutatási Intézete" (IFS, Kiel), karöltve a Braunschweig/Wolfenbüttel Műszaki Főiskolával öt különböző gyártó 11 présrendszerét vizsgálta meg a "préseletlenül tömörtelen" tulajdonság alapján.

A "préseletlenül valamennyi tömörtelen" kategóriában korlátlanul meggyőzőek voltak a Viega Profipress, Sanfix Fosta és Sanpress rendszerei. Az 1-6 bar nyomáson levegővel, ill. 3-6,5 bar nyomáson vízzel elvégzett vizsgálatoknál valamennyi préseletlen kapcsolat megbízhatóan jelezte "tömörtelenségét".

 

A szerelő mindennapos munkája során egy préselt csővezeték-rendszer fontos minőségi jellemzője a sok gyártó által ígért "préseletlenül tömörtelen" elnevezésű tulajdonság.

 

Minden olyan préselés ugyanis, amit elfelejtettek elvégezni, a létesítmény későbbi üzemeltetése során tetemes kár forrása lesz. Ezért voltak olyan érdekesek azok az eredmények, melyeket az IFS és a Braunschweig/Wolfenbüttel Műszaki Főiskola laboratóriumi vizsgálatsorozata hozott és amelyeket ez év áprilisában az IKZ Haustechnik szakmai folyóirat névtelenül publikált.

 

A mérőpadon elvégzett "tömörtelenségi vizsgálat" a fém csőrendszerek 245 kapcsolatára terjedt ki) egyenként öt T-idomra, öt 90 fokos ívre, öt karmantyúra) 15-54 mm mérettartományban, a szálas csöveknél pedig 140 kapcsolatra 16-32 mm tartományban.

 

A nyomástartományok a DVGW W534 munkalapjának vizsgálati feltételeinek feleltek meg. A Viega Sanpress Inox csőrendszere víz esetében 91,4%-os, levegő esetében pedig 95,9%-os eredménnyel a vizsgálat győztesének bizonyult. A Braunschweig/Wolfenbüttel Műszaki Főiskola ismételten elvégzett vizsgálata során a Sanpress Inox ugyancsak elérte a 100%-os márka eredményt. A mérőállomás befolyása, ill. bizonyos nyomásviszonyok az első vizsgálatsorozat során az 54 mm-es dimenziónál az eredmények eltolódását okozták, ahogy azt a Viega is elismerte.

 

Ezek a vizsgálati eredmények a Viega számára megerősítik, hogy főleg az SC-Contur (biztonsági kontúr) a szakemberek számára döntő és nélkülözhetetlen biztonsági tényezőt jelent a gyakorlatban.

 

 Viega. Egy ötlettel jobb!


 

Der Sieger
A vizsgálati eredmények a Viega-t igazolják
SC-Contur überzeugt im Test
Az SC-Contur (biztonsági kontúr) a szakemberek számára döntő és nélkülözhetetlen biztonsági tényezőt jelent a gyakorlatban.
XL-Verbinder
SC-Contur überzeugt im Test
Számos présfitting SC-Contur-ral (biztonsági kontúr) ellátva