Visszatorlódásgátlók
Visszatorlódásgátlók

A Viega visszatorlódásgátlók csatornavisszatorlódás esetén automatikusan lezárják a lefolyót vagy az alapvezetéket, ezáltal megelőzik a nedves meglepetéseket.

A Viega egyedi és gyűjtő kivitelű visszatorlódás elleni védelmet kínál fokozott nedvességnek kitett környezetekben – akár elektronikus felügyelettel is. A visszatorlódásgátlók kiváló minőségű, ellenálló műanyagokból készülnek. 95 °C-ig ütésállók és hőállók. Karbantartásuk és tisztításuk egyszerű, és mindenfajta szerszám nélkül elvégezhető. A termék kiválasztásakor nagy jelentősége van a fekáliát tartalmazó és a fekáliától mentes szennyvíz megkülönböztetésének.

Visszatorlódásgátló fekália tartalmú szennyvizekhez (derítetlen szennyvíz)

A Grundfix Plus csoportos védelmet nyújt, és megfelel a visszatorlódásgátlók DIN EN 13 564 szabvány szerinti 3. típusának. Az ilyen típusú visszatorlódásgátlók automatikus, motorral hajtott üzemzárral és kézi működtetővel rendelkeznek. Visszatorlódás esetén a motorral hajtott üzemzár egy visszatorlódás-érzékelő jelére automatikusan záródik. A visszatorlódás megszüntével pedig újra kinyílik. Az aktuális állapot optikailag felismerhető, ezenkívül az üzemzár záródására hangjelzés is figyelmeztet. A készülék áradástól nem veszélyeztetett, így kültéri használatra is alkalmas.

Visszatorlódásgátlók fekáliát nem tartalmazó szennyvizekhez (szürkevíz)

Grundfix: Háromszoros visszatorlódás elleni védelemmel: két automatikus üzemzáró és kézi működtető

 

Optifix 3: pincei összefolyó háromszoros visszatorlódás elleni védelem, magasságban állítható és elforgatható, műanyag rács


Sperrfix 3: csőszifon háromszoros visszatorlódás elleni védelemmel

Grundfix Rückstausicherung
Grundfix visszatorlódásgátló / visszatorlódás elleni védelem
Optifix 3 Kellerablauf mit Rückstausicherung  / Rückstausicherung
Optifix 3 pincei lefolyó visszatorlódás elleni védelemmel
Sperrfix 3 Röhrengeruchverschluss  / Rückstausicherung
Sperrfix 3 csőszifon