Kreatív elmék. A Visign formavilág alapja
Kreatív elmék. A Visign formavilág alapja

Mit jelent a Visign formavilág? Megkérdeztük az Artefakt ipari kultúra látnoki tervezőjét, aki elmondta, milyen követelményeknek kell megfelelnie munkája során, és síkra szállt az egyszerűség mellett.
Álomba illő megjelenés – tökéletes forma és funkció

„Az vezérelt bennünket, hogy eltávolodjunk az érzelemmentes, funkcionális termékektől. Még a legpragmatikusabb eszközök, például a működtető lapok is az élet- és lakótér részei. Ez legkésőbb akkor válik nyilvánvalóvá, ha a fürdő kerámiái elegáns formanyelvet követnek, a működtető lap viszont idegen hatást kelt a környezetben.

Ez a Viegánál nem fordulhat elő: Az építészetben és az enteriőr területén egyaránt meghatározóak a letisztult, minimalista formák. Mi felkaroltuk és tudatosan előtérbe helyeztük ezt a látszólag olyan egyszerű, mégis fontos érintkezési pontot az ember és a technika között.

Ebben az volt a kihívás, hogy érzelmileg összekössük az alkotószellemű ‚könnyedséget’ és az érzékelhető anyagminőséget. Az üveg és fém szerkezeti anyagok szilárdságának megtagadása nélkül szerettünk volna légies hatást elérni. Ezzel a Visign for More nem csak megjelenésében álomba illő, hanem egyúttal a forma és a funkció tökéletes egységét is alkotja.“Die Designer von Artefakt Industriekultur für Viega
A Viega artefakt ipari kultúra tervezője