Ondal-Werke in Hünfeld Ondal üzem (Wella AG), Hünfeld

Csőhálózatok cseréje Sanpress Inox rendszerre.
Ondal üzem (Wella AG), Hünfeld

Az „igazi szépség” ugyan belülről fakad, a németek viszont kívülről is jócskán ráerősítenek – évente csaknem 6 milliárd eurót költenek haj- és bőrápolási cikkekre és illatszerekre.

A hünfeldi Ondal cég, a Wella AG leányvállalatának legnagyobb örömére. Az üzem termelése 1945 óta egyre nő.

Ugyanilyen jelentős mértékben nőtt azonban a csőhálózat is, amelyben a fekete csőtől a PVC-ig szinte minden anyag megtalálható. Ez legalább annyira problémássá, mint költségessé tette a karbantartást. Így aztán a teljes csőhálózatot egyetlen nemesacélból készült rendszerrel váltották fel. Sanpress Inox hideg préselt kötéses technikával. Számos közeghez korlátlanul alkalmas, legyen az hideg és meleg víz, keringetés, hűtővíz, kondenzátum, sűrített levegő, klíma- vagy fűtőberendezés. A hideg kötéses technikának köszönhetően gyorsan és hatékonyan, robbanásveszélyes területeken pedig biztonságosan lehet dolgozni.

Beépített Viega rendszerek:

  • Sanpress Inox nemesacél csővezetékrendszer hideg és meleg vízhez, keringetéshez, hűtővízhez, kondenzátumhoz, sűrített levegőhöz, klíma- és fűtőberendezéshez
  • Az összehangolt tömítőelemnek köszönhetően szinte minden közeghez alkalmas: EPDM-tömítés ivóvíz- és fűtésszerelésekhez, FKM-tömítés kisnyomású gőzzel működő berendezésekhez (< 120°C és < 1bar), fűtő- és melegvízellátó berendezésekhez (< 140° és < 16 bar), HNBR-tömítés gázhoz, fűtőolajhoz és gázolajhoz
  • Szelepek, átmeneti csavarzatok, kompenzátorok és karimák
Ondal-Werke in Hünfeld
Műszaki és optikai higéniai okokból az 1945-ben Hünfeldben alapított Ondal üzem, a Wella AG leányvállalatának minden csőhálózatát sorban egymás után préselt kötéses technikájú Sanpress Inox nemesacélból készült rendszerre cserélték.
Versorungsleitungen der Abfüllung
A palackozó ellátóvezetékeit az anyagcsere után VE-vízből készült tiszta gőzzel, csőgörénnyel és egy fertőtlenítő oldattal megtisztítják és ezt követően még egyszer leöblítik VE-vízzel, mielőtt a sampontöltőbe (shampoo charge) töltik.