Modernisierte Wohnblocks der VWB Bochum VWB Bauen und Wohnen GmbH, Bochum

Bochum legnagyobb bérbeadója a Viega technikáját használja.
VWB Bauen und Wohnen GmbH, Bochum

Ettől lesz kellemesebb a lakás a „szénvidéken: Bochum legnagyobb bérbeadója, a VWB sorozatosan modernizálja a 13 000 lakását.

A bérlő energiát takarít meg, és egyúttal élvezheti a korszerű, szolárberendezéssel támogatott központi fűtés, az energiamegtakarítási rendeletnek megfelelően szigetelt épület, valamint a szellőztetés és a hővisszanyerés kínálta előnyöket. Három fürdő felújításához legfeljebb négy nap áll az iparosok rendelkezésére. A VWB mindemellett nagy hangsúlyt fektet a minőségre, a határidők betartására és a bérlők minél kisebb terhelésére.

Ezért előírás a hideg préselt kötéses technika, valamint a Viega rendszerek használata: A fűtésközpont gázellátásához optimálisan alkalmas a Profipress G, az ivóvíz- és fűtésszereléseket Profipress-szel vagy Sanpressz Inox-szal szerelik fel. A fürdőszobákba a Viegaswift előfalrendszer került: Az iparos így az akadálymentes fürdők mellett a bérlők kívánságait is megvalósíthatja. 

Integrált Viega rendszerek:

  • Profipress G a központosított fűtőberendezés gázellátásához
  • Profipress réz csővezetékrendszer a fűtési csővezeték-hálózathoz
  • Sanpress Inox nemesacél csővezetékrendszer ivóvízszerelésekhez
  • Viegaswift
Modernisierte Wohnblocks der VWB Bochum
VWB Bochum legmodernebb lakótömbjei: a VBW családi házainak értékét jelentősen növelik a szigetelt homlokzatok és az energiaszükséglet csökkentését szolgáló fűtéstámogató szolárberendezések, valamint a nagyobb lakókényelmet biztosító előugró erkélyek.
Kalte Pressverbindungstechnik
A VBW Bochumnál már nem hegesztenek vagy forrasztanak, hanem csakis préselnek. A gyorsabb megmunkálás mellett az ivóvíz-higiénia is javult: a préseléssel kizárt, hogy szennyező anyag kerüljön az ivóvízhálózatba.