Blick auf das Meer und den Ferienpark Les Tourelles „Les Tourelles“ szabadidőközpont, Côte d´Azur

Szakipari munkák felújítása.

„Les Tourelles“ szabadidőközpont, Côte d´Azur

Kék ég, kék tenger és az év 300 napján napsütés – a St. Tropeztől mintegy 15 km-re található „Les Tourelles“ szabadidőközpont ideális nyaralóhely.

A lakókomfort további optimalizálása céljából a tulajdonos IG Bau Bad Homburg két feltételt szabott a szakipari munkák felújításához: Először is a munkákat az allgäui Christ & Wieprecht szakipari vállalatra kellett bízni. Másodszor pedig lehetőleg Viega rendszertechnikát kellett alkalmazni. Így aztán „nyaralásra” kevés ideje maradt a bajor szakipari cég munkatársainak.

Helyette a tervek között napenergiát hasznosító berendezés szerelése (meleg ivóvízhez, medencéhez és padlófűtéshez), a hőfejlesztő berendezések és a szaniter helyiségek felújítása szerepelt, beleértve a használati víznek a 47 bungaló WC-öblítéséhez való előkészítését, továbbá egy új medence építését is. A cannes-i szerződéses partner minden Viega rendszerkomponenst just-in-time, azaz éppen a kellő időben bocsátott rendelkezésre. A berendezés vezérlését egy csúcsmodern szabályozórendszer látja el.

Integrált Viega rendszerek:

  • 3 km Profipress rézcső és több mint 1000 Profipress szerelvény 15-54 közötti névleges belméretekkel a szolárberendezés bekötéséhez és a melegvíz-előállító berendezés felújításához 
  • Viega Eco plus előfalrendszer a 47 bungaló felújításához
  • Easytop strangszabályozó szelepek az optimális kiegyenlítéshez
Blick auf das Meer und den Ferienpark Les Tourelles
Ragyogó kék víz, ragyogó kék ég, e keretek között várja a „Les Tourelles“ szabadidőközpont a Földközi-tengernél, Franciaországban a látogatókat, az év több mint 300 napján.
Wärmepumpen
A kinyert ökológiai hőt a szolárberendezést kiegészítő hőszivattyúk táplálják be az egyenként 1500 literes puffertárolókba.