Außenansicht Otthon szenvedélybetegeknek – a kasseli „Kék kereszt”

A Viega rendszer maximális higiéniát szavatol.
Otthon szenvedélybetegeknek – a kasseli „Kék kereszt”

Az alkoholbetegek kezelésével foglalkozó kasseli „Kék kereszt“ otthon bővítésének építési munkálatai két szakaszban zajlottak. Kiemelt figyelmet szenteltek az ivóvíz jó minőségének, mivel az otthon egyes alkoholbeteg lakóinak legyengült az immunrendszere, így különböző kórokozók, mint a legionella vagy a pseudomonas baktériumok különösen veszélyesek lehetnek rájuk.

A probléma már a tervezési előkészületeknél megmutatkozott, elsősorban azért, mert a 2001-ben megújult ivóvízrendelettel tovább nőttek a követelmények.


A kórokozókkal kapcsolatos helyzet főként a szerteágazó vagy hidraulikailag nem kellőképpen kiegyenlített csővezeték-hálózatok esetén válik veszélyessé, ha a víz hosszabb időn keresztül pang vagy olyan hőmérsékleti tartományokat ér el, amelyek elősegítik a baktériumok növekedést.


A Lehners tervező szakcég a Viega rézből készült „Profipress“ csőrendszerét választotta, melyből átgondolt csőrendszert tervezett. A tervezés során előnyt jelentett a nagyfokú formastabilitás és az egységes préselt kötéses technika, ami egyszerűvé tette a szerelést, és lehetővé tette a csövekben való folytonos vízkeringetést. Wolfgang Hartmann vezető szerelő az SC-Contur-ról (biztonsági kontúr) áradozott: „Kizárt, hogy észrevétlenül lépjen fel valamilyen kár!“

 

Beépített Viega rendszerek:

- Profipress

Presswerkzeug
Az úgynevezett „hideg préselt kötéses technikánál” – a forrasztással ellentétben – kizárt a szennyeződések behordásának a kockázata.
Vorwand
Az épületgépészek a „Steptec” révén tudták betartani az előírt mozgástereket.
Steptec
Az előfalrendszerek csatlakozásai tökéletesen illeszkednek a csővezetékrendszerhez.