Sanierte Wohnungen der Wohnungsbaugenossenschaft Heimkehr Heimkehr lakásépítő szövetkezet, Hannover

Energiatakarékos és korosztálynak megfelelő lakások.
Heimkehr lakásépítő szövetkezet, Hannover

A „lakás szolgáltatásokkal“ varázsszónak köszönhetően a „Heimkehr“ lakásépítő szövetkezet lakásai úgyszólván 100 százalékban bérlőkre találnak.

A szolgáltatások lakásügyi tanácsadást, kiegészítő szolgáltatásokat vagy aktív életviteli támogatást (például idősek részére), és mindenek előtt 4800 lakás bérlőbarát modernizálását foglalnak magukban. A felújítási koncepciók figyelembe veszik a tulajdonosokat, a növekvő energiaárakat és az idősek növekvő arányát.

A fűtőberendezés központosítása mellett a nemesacélból készült Sanpress Inox-szal felszerelt új ivóvízszerelés Viega „Inliner” technikája tartósan csökkenti az engergiafelhasználást. Ennél a technikánál a keringető vezeték egy rugalmas csővel a melegvízvezetékbe van beépítve. Ez időt, helyet és energiát takarít meg és felszálló áganként mindössze 0,8 kelvinre csökkenti egy négyemeletes épület hőveszteségét. Ennek köszönhetően, a szigetelési előírások ellenére, továbbra is lehet használni a szűk és öreg aknákat.

Integrált Viega-rendszerek:

  • Sanpress Inox nemesacél csővezetékrendszer ivóvízszereléshez
  • Sanpress Inox belül elhelyezkedő keringető vezetékkel a melegvízvezetékekhez.
Energiesparend und seniorengerecht wohnen
2015-ig a „Heimkehr“ lakásépítő szövetkezet mind a 4800 lakását teljesen fel kell újítani. A lakóegységek egyaránt energiatakarékos és korosztálynak megfelelő felújítását a „lakás szolgáltatásokkal” (németül „Servicewohnen”) mottó jegyében valósítják meg.
Gedämmte Rohrleitungssysteme von Viega
Alles eine Frage der Sorgfalt: Konsequent werden die Rohrleitungen komplett gedämmt, um Wärmeverluste zu vermeiden. Die innenliegende Zirkulationsleitung des Viega-Systems Sanpress Inox spart Platz, so können die vorhandenen Schächte weiterhin genutzt.