Schild vor einem Studentenwohnheim in Braunschweig Kollégium, Braunschweig

Felújítás Viega rendszerekkel.

Kollégium, Braunschweig

7 hónapon belül 124 lakásban kellett elvégezni a műszaki munkákat a kilencemeletes braunschweigi kollégium teljes körű felújításának keretében.

A példás előkészítésnek valamint az iparosok egyeztetésének köszönhetően a 4,6 millió eurós költségű felújítást gond nélkül el lehetett végezni; mindenek előtt a Viega rendszerek felhasználása révén lehetett elkerülni a kapcsolódási pontokon és a szoros szállítási határidők miatt felmerülő problémákat. A pincei eloszó 14 felszálló ágához a hidegen préselt Profipress rézcső-vezetékrendszert szerelték be a hely- és energiatakarékos soros (inliner) szereléssel. Így még hosszabb leállások estén is elkerülhető a stagnálás, az Easytop cirkulációs szabályozó szeleppel pedig biztosított az ivóvíz-higiénia. A 2 m² nagyságú fürdőkben a Steptec előfalrendszert alkalmazták, melynek síneit helyben vágták méretre centiméterre pontosan, a kis területen kialakított kényelmes fürdőkhöz.

Integrált Viega rendszerek:

  • Profipress hidegen préselt rézcső-vezetékrendszer belső keringető vezetékkel és Easytop cirkulációs szabályozószelepekkel
  • Steptec Viega előfalrendszer
  • Vakolat alatti szagelzáró (dobozos szagelzáró)
Schild vor einem Studentenwohnheim in Braunschweig
A braunscheigi 124 lakóegységgel rendelkező kilencemeletes kollégiumok közül hármat felújítanak – épületenként 4,6 millió euró, a műszaki munkálatokhoz pedig 7 hónap felújítási idő áll rendelkezésre.
Studenten-Badezimmer im Rohbau
Intelligens térkihasználás a régi közös zuhanyzó és emeleti WC-k helyett: A kollégiumi szobák egyik új fürdőszobája félkész állapotban, optimálisan kialakítva a rugalmas Viega Steptec előfalrendszerrel.