Regattabahn des Sportparks Wedau/Duisburg Regattapálya a Wedau Sportparkban, Duisburgban

Sanpress Inox G gázvezeték a fűtőközponthoz.

Regattapálya a Wedau Sportparkban, Duisburgban

Az egykori duisburgi bányatóból 1935-ban jött létre a Wedau Sportpark regattapályája. Azóta a sportlétesítmény folyamatosan bővül: a 70-es évek elején egy új szélvédő gát, az 1979-es kenu világbajnokságra pedig öt új csónakház épült.

2006-ban eljött a melegvízellátó és fűtőberendezések felújítása, két nagy kazánt kellett egy betápláló vezetékkel a gázellátó hálózatra csatlakoztatni. A fűtőközpont gázvezetékének a telepítésekor a Sanpress Inox G nemesacél rendszerre esett a választás. A döntésben az volt a mérvadó, hogy a préselt kötések jóval gyorsabban előállíthatók a hagyományos hegesztett kötéseknél, a berendezést ugyanis csak rövid időre lehetett üzemen kívül helyezni.

 

Az épületbe bevezetett házi csatlakozóvezeték szűkítője mögé elektromos leválasztót építettek be, melyet a fő elzáró berendezés, egy golyóscsap követett. A gáznyomás-szabályozó berendezést valamint az egycsöves fogyasztásmérő csatlakozócsonkját a duisburgi közműszolgáltató bocsátotta rendelkezésre. A szabályozó berendezés elrendezését valamint a gázfogyasztásmérő berendezés kivitelezését a közművekkel egyeztették.

 

Az egyes kötéseket másodpercek alatt állították elő az akkus présszerszámmal. Nehézségek nélkül zajlott a kazánokhoz vezető fogyasztói vezeték fektetése is. Az előzetes próbát és a főpróbát követte a berendezés gázzal való feltöltése és üzembe helyezése.

 

Beépített Viega rendszerek:

  • Sanpress Inox G
  • Présszerszám

 

 

Regattabahn des Sportparks Wedau/Duisburg
A Wedau Sportpark (Duisburg) regattapályája a német kenu versenysport országos és tartományi központja.
Verbrauchsleitung zu den Kesseln
Tartályok fogyasztói vezetéke
Regler und Gaszähler
Szabályozó és gázfogyasztásmérő a HAE szerint