.. Megapress Megapress
Megapress
..

Legyen az vastag vagy vékonyfalú, lakkozott vagy horganyzott, bevonattal ellátott vagy fekete – az acélcsövek sokoldalúan alkalmazhatók, hosszú élettartamúak és különösen robusztusak. Örvendetes, hogy a Viega az új Megapress rendszerrel ismét valódi innovációval jelentkezik, amely most már gazdaságilag is érdekessé teszi az acélcsöveket a fűtő-, hűtő- vagy ipari berendezések gyártásában.

A Viega Megapress olyan préstechnika, amellyel vastagfalú acélcsövek is préselhetők. Az 1.0308 jelű acél alapanyagú, horgany-nikkel bevonatú, csőből formált összekötők kiváló minőséget, robusztusságot és ezáltal természetesen hosszú élettartamot is garantálnak. A Viega Megapress rendszerrel biztonságosan és megbízhatóan köthetők össze DIN EN ISO 6708 és DIN EN 10220/10255 szerinti, ½ – 2 coll méretű acélcsövek. A hagyományos kötési módszerekhez képest a Viega Megapress egyértelmű előnnyel rendelkezik. A hideg préstechnika a hegesztéshez, szorítógyűrűhöz, vagy csavarozáshoz viszonyítva egyszerűen gyorsabb, biztonságosabb és gazdaságosabb. A Viega présszerszámok tartósan biztonságos kötésről gondoskodnak.

Viega
ÉRVEK A VIEGA MEGAPRESS RENDSZER MELLETT
  • Akár 60 %-kal kevesebb szerelési idő a hagyományos kötésmódokhoz, pl. hegesztéshez, menetes vagy hornyos kötéshez képest.
  • A jelentős szerelési időmegtakarítás következtében különösen gazdaságos.
  • Abszolút tűzbiztos, mivel a hideg préstechnika alkalmazásakor sem láng, sem füstgáz nem keletkezik.
  • Viega SC-Contur (biztonsági kontúr) minden Megapress összekötőben. Az esetleg össze nem préselt kötések a nyomáspróbánál azonnal feltűnnek.
  • Univerzálisan alkalmazható. ½ – 2 coll névleges csatlakozási átmérőjű vastagfalú acélcsövek préseléséhez alkalmas függetlenül attól, hogy a cső varrat nélküli, hegesztett, bevonat nélküli, horganyzott vagy műgyantalakk bevonatú.
Megapress - A hegesztés a múlté PDF

Megapress_Step_3_LowRes.jpg

A Viega présgépe, a Pressgun, villámgyorsan összepréseli az idomot és erőzáró módon köti össze a csővel.

Megapress_Step_2_LowRes.jpg

1 coll-nál nagyobb méretű Megapress összekötők összepréseléséhez kizárólag csuklós behúzópofával használhatók a présgyűrűk.

Megapress_Step_1_LowRes.jpg

Az acélcsövet méretre kell vágni és meg kell tisztítani. Ezután meg kell mérni és be kell jelölni a bedugási mélységet. Ezt követően a csőre jelölésig rá kell tolni a Viega Megapress présidomot.

300 dpi, RGB, jpg