Ivóvíz Ivóvízrendelet - Mi fontos? Mi változott?
Ivóvízrendelet - Mi fontos? Mi változott?

Az ivóvízellátó-rendszereket meghatározó jogszabályi változások lényeges befolyást gyakorolnak az ivóvízhálózatok kivitelezésére, karbantartására és üzemeltetésére – mindenekelőtt azonban a tervezésére.

 

 

Amennyiben szeretne a jövőben a legkorszerűbb ismeretek szerint tervezni, ebben az esetben jelentkezzen most a Budapesti Műszaki Egyetemen tartandó Viega "Ivóvíz-minőség biztosítása az épületgépészetben 2012" című szakmai előadására vagy az ország nagyvárosaiban tartandó előadássorozat állomásaira (www.viega.hu/eloadas).

A jövőben a megfelelő próbavételi helyeken lehetőséget kell teremteni vízpróba vételére (§ 14) - a megfelelő szelepen keresztül (itt:
A jövőben a megfelelő mintavételi helyeken lehetőséget kell teremteni vízminta vételére (§ 14) - a megfelelő szelepen keresztül (itt: "Easytop") lesz biztosítva, hogy a mintavétel minden tekintetben kifogástalan.
A 2011. évi ivóvízrendelet (német) újból megerősíti az
A 2011. évi ivóvízrendelet (német) újból megerősíti az "általánosan elismert műszaki szabályok" jelentőségét és először ad javaslatot "minőségellenőrzött eljárásra és termékekre" (§ 17).
Az
Az "ivóvízmelegítéshez használt nagyteljesítményű berendezések" lakossági és ipari területen (pl. a lakásépítéseknél is), melyek az „ivóvíz zavarosodását“ okozzák, "haladéktalanul" jelentendők az egészségügyi hivatalnál és rendszeresen ellenőrzendők (§13,